Taapero ei jahkaile

Muistan, että lapsena oli ihan mahdoton ajatus jäädä loikomaan sänkyyn, kun kerran oli aamulla herännyt. Aivokemia taisi toimia eri tavalla kuin nykyään.

Taaperon toimia seuratessa ihana piirre on jahkailemattomuus monissa asioissa: jos mainitaan ohimennen, että jotain pitäisi tehdä, hän rientää jo aloittamaan. Kämppis voivotteli yhtenä päivänä useampaan kertaan, että huone pitäisi siivota. Joka kerta Taito riensi hänen luokseen milloin rätti, milloin siivoushanskat kädessä tai ehdotti imurin hakemista vaatehuoneesta. Eikä hän ymmärtänyt ollenkaan, miksei touhu ala jo.

Kun kämppis taas pohti inkivääriteen keittämistä, Taito nappasi oitis maustehyllystämme inkivääripurkin ja tarjosi sitä.

Aamulla en aina jaksaisi millään nousta, ja kaksivuotias kampeaa minua sängystä ylös kaikin keinoin. Hän on loukkaantunut, jos vanhemmat tahtoisivat vielä kiskoa unia. Jos nahkavekkari soi puoli seitsemältä, yritän järjestää itselleni puoli tuntia lisää niin, että vien hänet ensin potalle ja laitan aamiaista pöytään. Monesti hän kyllä tuo lopulta aamiaisensa makuuhuoneeseen, ja sitten siivotaan murusia lattialta.

Sitä vain en ymmärrä, miksei jahkailemattomuus ulotu potalla käyntiin tai ulkovaatteiden laittoon. Monesti kutsu potalla käymään johtaa siihen, että taapero kirmaa hihkuen ihan toiseen suuntaan. Ulkovaatteet hän laittaa mielellään päälleen, mutta sitä ennen on sama kiinniottoruljanssi. Onko kukaan keksinyt tähän ratkaisua? Miten pukea kaksivuotias tarvitsematta ensin kirmata hänen perässään pitkin asuntoa? Toisinaan kyllä odottelen, mutta silloin on varattava aikaa ja paljon.

-Piia

Taito löysi kämppiksen hammasharjan.

Taito löysi kämppiksen hammasharjan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: