Mikä on ihmiskunnan paras keksintö?

Kyllä syysflunssaa potiessa vahvistuu vanha käsitykseni, että paras keksintö ovat kipulääkkeet. Kodeiininappi illalla nukkumaan mennessä vie kolotukset ja kurkkukivun mennessään. Hyvien unien jälkeen toipuminenkin onnistuu paremmin.

karhunpoika sairastaa

kuva: Keith Williamson

Muuten meillä on käytössä vanhat konstit: yrttejä vihreän teen joukkoon, suolaliuostippoja nenään. Ruokavalion suhteen minulla on hyvä muistisääntö: karhunpoika sairastaa -laulun ruuat ovat ne, joita pitää flunssan iskiessä välttää. Ei siis vehnäkorppua valkoista sen enempää kuin maitoakaan, niin tukkoisuus hiukan helpottaa. Ai miksi ei? Maito lisää limaneritystä (kyllä vain – makustelepa, miltä nielusi tuntuu maitolasillisen juomisen jälkeen). Vehnägluteeni taas voi aiheuttaa hengitysteiden turvotusta, jos on sille herkkä. Meidän perheessämme ei ole vielä syöty yhtäkään korvatulehdusantibioottikuuria sen jälkeen, kun aloimme ottaa ruokavalion huomioon heti flunssaoireiden ilmettyä. Onkohan vaikutus ollut psykosomaattinen vai aito?

Palasimme syyskuuksi mökille sadonkorjuuseen ja nauttimaan luonnonrauhasta. Juoksevan lämpimän veden ääreltä lähtiessäni mietin, onko syyskuinen mökkiloma sittenkään ihan viisas ratkaisu. Mutta onneksi kesä palasi vielä hetkeksi perille päästyämme. Tyytyväisyyteeni vahvistui, kun luin nettihesarista, että Helsingissä jyllää erikoiseen aikaan ilmestynyt norovirusepidemia. Olisikohan se ohi jo sitten, kun palaamme?

2 kommenttia

  1. Marja said,

    23 syyskuun, 2014 klo 7:59 am

    Samojen flunssatouhujen kanssa rimpuiltuamme tuli mieleeni, että tunnet varmaan jo pakuriteen, jonka työtoverini ystävällisesti vinkkasi meille flunssalääkkeeksi. =)
    T. Marja

  2. 24 syyskuun, 2014 klo 1:41 pm

    Kiitos vinkistä! Tiedän kyllä pakuriteen, mutta en ole hahmottanut sitä flunssalääkkeeksi. Venäjänmatkaaja voi ostaa pakuria muuten myös alkoholijuoman muodossa, Karelski Balsam -nimellä. Meillä meni hermot flunssan jatkuttua pari viikkoa, ja ryhdyimme tästäiskuun syömällä raakaa valkosipulia omenanpalasten kera. Lisäsimme myös teehen yrttejä, kuten siankärsämöä. Sitten pöpöstä lopulta päästiin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: