Lasten luova taimitarha

lasten_luova_taimitarha1Innostuimme lasten kanssa kylvämään basilikansiemeniä ruukkuihin. Kun vauhtiin oli päästy, mieleeni juolahti, että maustekaappihan sisältää myös monenlaisia siemeniä. Taateleista taas kertyi taatelinkiviä, siemeniä nekin. Niinpä kahdesta ruukusta odotetaan nyt basilikantaimia ja kolmas pitää sisällään mahdollisuuden taatelipalmuihin, kuminanvarsiin ja kardemummaan. Toivottavasti jokin niistä kasvaa!

lasten_luova_taimitarha2Kokeilematta jäivät vielä ainakin fenkoli, korianteri, sinapinsiemenet ja erilaiset pippurit. Mitkähän kaikki on käsitelty niin, ettei itäminen ole mahdollista? Hedelmätarjottimelta löytyisi lisää luovan puutarhan aineksia.

Joskus muistan kasvattaneeni taatelipalmun taimen ”kivettömistä” taateleista löytyneestä kivestä. Palmun itäminen kesti pitkään, ja hengissäkään se ei säilynyt vuotta kauempaa. Mielenkiintoista nähdä silti, olisiko mahdollista onnistua tällä yrityksellä. Itse kasvatettu mandariinipuu ainakin on elänyt jo monta vuotta ja kasvanut kattoon asti.lasten_luova_taimitarha3

2 kommenttia

  1. matja said,

    29 maaliskuun, 2014 klo 2:33 pm

    Fenkoli lähti hyvin maustekaapin siemenistä! Pippureita tai muita en ole kokeillut, mutta korianteri oli viime vuonna upea rönsyilijä. Siitä saa seuraavaksi vuodeksi siementkin, kun pitää silmällä kukkimisen jälkeen.

    Avokadoa kannattaa kokeilla kans. Hauska hujoppi kasvuun lähdettyään, mutta vähän hidas ja hankala itäjä. Meillä on nyt kahdeksan kiveä puoliksi vedessä, jos niistä vaikka pari lähtisi.

  2. 29 maaliskuun, 2014 klo 3:05 pm

    Kiva kuulla! Jostain syystä kun siemenet ovat taimikaupassa paljon kalliimpia kuin ruokakaupan maustehyllyssä. Hain tietoa taatelipalmun kasvatuksesta, ja selvisi, että olisi ollut hyvä liottaa kivet kunnolla lämpimässä vedessä, ettei tarvitse odottaa itämistä kuukausikaupalla. 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: