Yksinhuoltajana mökillä – kuovi ja minä

Mökkielämä aiheuttaa toisinaan henkistä rasitusta. Tänä kesänä olemme seuranneet tiiviisti kuovin pesintää mökkiä ympäröivällä pellolla. Pesän tarkkaa paikkaa ei ollut löytynyt, joten heinänkorjuun alkaessa tarkkailin peltoa hermostuneena. Olin kertonut viljelijälle, että pesä on siellä jossakin, mutta kuinka huomata se ennen kuin se on mennyt niittokoneen läpi. Kuovi lähtee lentoon vasta viime hetkellä, jos sitä häiritään. Tämä ominaisuus oli nyt hyödyllinen: traktorikuski huomasi lentoon lähtevän linnun ja jätti keskelle peltoa heinätupsun pesän ympärille.yksinhuoltajana_mokilla1

Pesän ympäristö muuttui rajusti, mutta kuovipariskunta näytti järkytyksensä jälkeen hyväksyvän uudet olosuhteet. Ne jatkoivat hautomistaan, ja koiras kuulutti reviirin sijaintia tutulla kuo-vi kuo-vi kuo-vi kur-kur-kur-kur -huudollaan.

kuovi kiertelee reviirilläänKoiraskuovia odottaa yksinhuoltajaelämä, sillä naaraat yleensä lähtevät muuttomatkalleen pian poikasten kuoriutumisen jälkeen. Tompan lomat olivat rajallisia tänä vuonna, joten minäkin joudun jäämään mökille yksinhuoltajaksi osaksi kesää. Äitini on sentään auttamassa, milloin ei ole taidekurssillaan. Kun läksimme käymään kaupungissa muutama päivä sitten, kuovipariskunta oli vielä pesällään. Mielenkiintoista palata seuraamaan, onnistuuko pesintä loppuun asti.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: