Askartelua vanhoista kirjoista

kirjan uusi elämä Käteeni osui kirjastossa askartelu- ja taidekirja Kirjan uusi elämä (Jason Thompson), joka vei heti mennessään. Teoksessa esitellään runsaan kuvituksen kera valtava määrä askartelutöitä, joissa hyödynnetään materiaalina vanhoja kirjoja. On lahjapaketin koristelua ja paketointia, kirjekuoria, kranssi, kynäteline, paperihelmiä, punontaa, kassi ja lompakko, lopuksi vielä esitellään kirjoista luotuja taideteoksia. Ohjeiden innoittamana tekisi mieli hakea läheisen Pelastusarmeijan kirpparin poistopäivästä laatikollinen ilmaiskirjoja luovuuden kohteeksi.

kusudama-kukatKuvassa on omia kokeiluja kusudama-kukkien terälehdistä, joiden taittelu kirjassa neuvotaan. Näppärä askartelija voisi viedä tuliaiskukkana itse taitellut paperikukat kukkakaupan kukkasten sijaan. Kokeiluni perusteella kannattaa valita kukkamateriaaliksi aika ohutta paperia: käyttämäni värikäs mutta paksuhko esitepaperi pyrki kupruilemaan.

Viikonloppuna kävimme kaupunginosatapahtumassa, jossa myös lähikirjaston pinssejä kierrätysmateriaalistaohjelmassa oli kirjakierrätyssovellus: poistokirjoista sai leikata valitsemansa kuvan pinssipohjaan. Me teimme lapsille Pumba-, ilves- ja Vanttupinssit, kun lopulta pääsimme pinssikoneelle valtaisan jonon kautta.

Meillä on kotona askartelulaatikossa pino risoja lastenkirjoja. Niitä on kertynyt aikoinaan huuto.netistä ostetusta kirjapaketista, jonka kaikki opukset eivät jääneet lukukäyttöön. Käytämme kirjoja etenkin onnittelukorttien materiaalina. Joulukorttiinkin saa hauskan kuvan kuvan helposti, kun vain leikkaa ja liimaa mille melkein tahansa hahmolle tonttulakin päähän.

Ai että pelastuuko maailma tällaisilla kierrätyspuuhilla? No ei pelastu ei, mutta luovuuden käyttö on aina ihanaa.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: