Joutsenet saapuivat

Eilinen sunnuntaipäivä: Olimme kiivenneet korkealle kalliolle Taiton ja hänen samanikäisen kaverinsa kanssa kantavia hankia pitkin. Lapset olivat peuhanneet pitkin rinnettä aikansa, ja jääneet loikomaan katsellen taivaalle. Ja silloin kolmen joutsenet aura ilmestyi näkyviin: tutut toitotukset kuuluivat, linnut kiertelivät katsellen synnyinmaataan pitkän talven jälkeen.

joutsenet_saapuivatKotona kirjasimme joutsenhavainnon mukaan lasten Kevättuuli-lomakkeelle. Olemme perheen voimin osallistuneet tänä vuonna ensimmäistä kertaa Luonto-Liiton Kevätseurantaan.  Nettiin voi kirjata laajan joukon havaintoja pitkin kevättä. Ne tallennetaan Luonnontieteellisen museon tietokantaan. Kylmyyden takia meillä on keväthavaintoja vielä kovin vähän, yhtään muurahaistakaan emme ole löytäneet.

Tänään maa olikin taas lumen peitossa, ja kävimme nauttimassa leikkipuistossa mahtavasta pulkkamäki-ilmasta.

Ilmastonmuutoksen myötä säihin tulee uusia yllätyksiä: kukapa olisi pari vuosikymmentä sitten arvannut, että sula jäämeri voikin ohjata pohjoisen kylmät tuulet keski-Eurooppaan asti.  Pitkän ajan sääennusteita ei toki yhden ilmiön pohjalta voi vielä tehdä: keskimääräiset lämpötilat kohoavat hiljalleen ylöspäin, mutta satunnainen vaihtelu takaa sen, että säässä riittää keskusteltavaa tulevaisuudessakin.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: