Pinnatuolien vetovoima

Kommuunimme ruokailutila on ollut tietämättämme varsin trendikäs: ruokapöytää ympäröivät eriväriset pinnatuolit, jotka ovat päätyneet meille eri reittejä. pinnatuolien_vetovoimaPunainen on pelastettu roskalavalta Otaniemestä, mustat ovat kommuunin perintökaluja ja valkoiset Tomppa ja minä ostimme aikoinaan belgialaiselta vuokralaiseltamme.

Nyt kuitenkin kaikki neljä valkoista tuolia ovat vähitellen sanoneet sopimuksensa irti, ja useamman liimauskerran jälkeenkään ne eivät suostuneet pysymään yhtenä kappaleena. Pitäisikö luovuttaa ja ostaa uudet? Käytettynä pinnatuoleja on vaikea tavoittaa, sillä ne menevät kuin kuumille kiville. Hinnatkin ovat nousseet lähelle uusien hintoja.

Kävin Askon liikkeessä ja katsoin haaveillen uusia pinnatuoleja, jotka olisivat vielä olleet tarjouksessa. Sitten tein kierroksen netissä uusien pinnatuolivaihtoehtojen perään. Löysin yllättävän vähän vaihtoehtoja:

  • Asko myy kotimaisia tuoleja 119 euron kappalehintaan, mustia ja valkoisia. Ovat oikein lujan oloisia, otin tuntumaa myös paikan päällä kaupassa.
  • Huonekaluliike Semapek myy kotimaista Riki-nimistä pinnatuolimallia 69 e/kpl ja Emilia-mallia 59,5 e/kpl kahden kappaleen erissä, valkoisia ja puunvärisiä. Siellä on saatavana myös korkeampaa lasten mallia.
  • Ruotsalainen Länna Möbler toimittaa myös Suomeen, ja sillä oli laajin tuolien värivalikoima. Ikävä kyllä sillä oli myös suolaisimmat hinnat, 263 e/kpl.

Ellos näyttää myös myyvän pinnatuoleja, mutta sen nettikauppaan en enää koske pitkällä tikullakaan: edellisen epäonnistuneen verhotilauksen jäljiltä yritys katsoi asiakseen pommittaa minua tekstiviesti-, sähköposti- ja paperimainoksilla. Tekstiviesti- ja sähköpostimainonta on lisäksi laitonta ilman vastaanottajan lupaa, mutta se ei niiden tuloa hidastanut.

Miten kävi lopulta? No, Tomppa asteli K-Rautaan ja osti putkilon tujumpaa liimaa. Kokeillaanpa vielä kerran korjata niitä vanhoja. Kas kun huonekalukaupat eivät ole oikein osanneet hyödyntää pinnatuolibuumia, lisäisivät nyt valikoimaansa vaikka keltaisia ja punaisia tylsien valkoisten rinnalle, silloin olisin varmaan sortunut. Onko joku löytänyt lisää nettikauppoja, joissa tuoleja myydään? Ei ole nimittäin takeita, että tämäkään liimauskerta onnistuu.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: