Lastulevy-Lundiaa?

Muistaako joku ituhipin sisustusprojektin, jonka päämääränä on saada lastenhuoneeseen Lundian osista koottu vaatekaappi, kirjahylly ja pöytätaso? No, kierrätysosista kooten tämä on edennyt hissukseen, mutta viime viikonloppuna olin päässyt niin pitkälle, että tarvittiin vain pieniä täydennyksiä Lundian liikkeestä.

Jopas jotakin, Lundian huonekalut olivatkin muuttuneet sitten viime näkemän. Myymälän perältä löytyivät lopulta perus-lundiat, mutta paraatipaikan oli vallannut Lundia Fuuga -nimellä myytävä mallisto, joka näyttää koostuvan lastulevyistä kyhätyistä laatikoista. Ehkäpä myynnin kompastuskiveksi on noussut vanhojen tuotteiden kestävyys: puisia osia voi netin kautta helposti kierrättää, ja jokunen yrittäjäkin elättää itsensä käytettyjä osia myymällä. Puuta voi myös aina hioa ja lakata tai maalata uudelleen.

Sain kuitenkin tarvitsemani saranat, seinäkiinnikkeet, taustaristikon ja hyllynastat ja poistuin myymälästä kuutisen kymppiä köyhempänä. Muut osat oli hankittu huuto.netistä, Kierrätyskeskuksesta Kyläsaaresta ja Helsingin Hyötykaluste -myymälästä, jossa oli muuten aivan erinomainen palvelu. Hyötykaluste myy myös edullista Lundia-kopiota Lundqvistia vanhojen Lundioiden rinnalla. Sen lisäksi ostin hiomapaperia, suteja ja lakkaa, jotta saan hankkimiani osia kohennettua. Maalaus- ja lakkausohje on ladattavana Lundian sivuilla. Vielä siis täytyy hetki odottaa, ennen kuin saadaan valmista. Ehkä jo ensi viikonloppuna valtaan kylppärin kotipuusepän verstaaksi…

-Piia

5 kommenttia

 1. nti Täti said,

  28 tammikuun, 2013 klo 8:22 pm

  Ehkäpä tässä tulisi tarpeeseen jo vuosikausia sitten ideoimasi kestävyysmerkintä, johon törmäsin taas sähköpostia siivotessa. Jos edes se saisi paitsi ostajia, myös yrityksiä suosimaan kestävyyttä.

 2. 29 tammikuun, 2013 klo 10:53 am

  Kestävyysmerkintä sopisi hyvin kokeiltavaksi valikoiduille tuoteryhmille näin ensi alkuun. Parempi kestävyys on mahdollista: esimerkiksi julkisiin tiloihin tulevat kalusteet ovat paljon kestävämpiä kuin kotikalusteet, juuri yksi tuttuni selitti, että mm. yrityksen aulan tuolin kankaan on kestettävä tietty määrä pyyhkäisyjä (istumisia).

  Kun näitä jo kerran testataan, niiden pohjalta voisi kehittää standardit vaikka vaatteille ja kalusteille. Jos ei haluta liikaa byrokratiaa, voisi olla vaikka niin, että kestäväksi merkityn tuotteen saisi myydä alemmalla alv:lla tms. Muitakin siis saisi myydä, mutta kestävät erottuisivat joukosta.

 3. Hannu said,

  19 helmikuun, 2015 klo 5:18 pm

  >>> Ehkäpä myynnin kompastuskiveksi on noussut vanhojen tuotteiden kestävyys:
  Enpä usko.

  Luulen että myynnin kompastuskiveksi on noussut se että ihmiset ei halua ostaa perus-Lundiaa

  • 19 helmikuun, 2015 klo 5:27 pm

   Kyllähän toki pitää olla tarjolla ajan tyyliin sopivia tuotteita. Mutta lastulevystä?! Käytettynä perus-Lundioiden kauppa näyttää käyvän hyvin.

 4. 20 helmikuun, 2015 klo 6:55 am

  Hei!

  Nyt vasta törmäsin tähän kirjoitukseen… Harmin paikka! No mutta, kiva että olet käynyt Lundian myymälässä ja että olet käyttänyt Lundiaa sisustusprojektissasi!
  Olen Lotta, Lundian markkinointipäällikkö ja haluaisin kommentoida että Lundia Fuuga ei ole tehty lastulevystä vaan on 100% mdf-levyä. Lundia Fuugat, niinkuin muutkin Lundian tuotteet, tehdään Suomessa.
  Lundia Fuuga tuli markkinoille jo noin 8 vuotta sitten, vastaamaan kysyntään kun kaikkihan eivät pidä perinteisestä Lundia Classicista. Niin kuin Piia kommentoi, meidänkin pitää pysyä maailman menossa mukana ja kehittyä koko ajan eteenpäin.

  Eli tosiaan, Lundia Fuuga on myös kotimainen, laadukas ja kestävä ratkaisu, jos ei Lundia Classicista pidä. Uskon ja toivon että asiakkaat löytävät Lundian taas uudestaan, on se sitten Lundia Fuugan tai Classicin kautta. Olisihan se harmillista jos Lundiaa ei enää olisi, eikö vain 😉

  Tsemppiä sisustusprojektiin! 🙂 Jos tarvitset neuvoja tai apua tuunaamisessa, soitathan myymäläämme esim. 010 525 9530 tai meilaile: info@lundia.fi

  Mukavaa alkavaa kevättä!
  Terv. Lotta Fagerlund
  Lundia Oy
  lotta.fagerlund@lundia.fi


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: