Lapin lintu Helsingissä

Taviokuurna helsinkiläispihassa.

Taviokuurna helsinkiläispihassa.

Onpa meillä hienoja metsiä lähiympäristössämme, totesin taas, kun olimme Taiton ja Valokin kanssa kävelyllä. Ulkoilupolku kulkee vanhojen kuusikoiden, lehtojen ja merenrannan kautta. Välillä matkalla on komeita kallioita, joiden kohdalla polku nousee niin jyrkästi, että lastenvaunujen lykkiminen ylös asti teettää töitä.

Ulkoilupolulta erkanee monessa kohdassa sivupolku, joita olisi ollut mukava lähteä seuraamaan, mutta lastenvaunujen kanssa ei sinne ollut asiaa. Mietimme Taiton kanssa, kenen seurassa hänen olisi mukava lähteä tutkimaan niitä vähän vanhempana, vai sittenkin ihan yksin. Taito oli sitä mieltä, että kummit voisivat olla parasta seuraa.

Kotimatkalla tuli itku, kun Taito parkui kaupunginosamme rakentamissuunnitelmia. Yksi kauniista lähimetsistämme on paikallaan enää vuoden pari, ennen kuin uusien kerrostalojen rakentaminen alkaa. Hän kysyi kerran toisensa jälkeen, eikö uusia taloja voi sitten vain purkaa ja palauttaa metsää takaisin.

Kotipihaan tultuamme naapuri huuteli parvekkeelta, tunnistanko heidän pihallaan kyyhöttävää oudonnäköistä lintua. Taviokuurnahan se oli. Olimme katselleet kämppiksen kanssa samannäköistä lintua ikkunastamme jo pari päivää aikaisemmin ja tunnistaneet sen lintukirjapinon avulla. Taviokuurnat ovat Lapin ja Venäjän pohjoisosien lintuja, mutta huonoina ruokavuosina ne saattavat vaeltaa Helsingin pihoille asti ruuan perässä.

-Piia

2 kommenttia

 1. Taru said,

  14 marraskuun, 2012 klo 10:54 am

  Miksi et pistä pienempää liinaan tai kantoreppuun selkään ja lähde yhdessä tutkimaan niitä polkuja?

 2. Piia said,

  16 marraskuun, 2012 klo 10:11 pm

  Mökillä tuli kuljetettua Valokkia paljon kantorepussa, jotta pääsi tekemään ulkotöitä ja mustikkametsään. Pitäisi ottaa sama rutiini takaisin täällä kaupungissakin.

  Noille mielenkiintoisimmille sivupoluille on meiltä noin puolen tunnin kävelymatka neljävuotiaan vauhdilla, se alkaa olla rajoilla kantorepun kanssa. Mutta niin kauan kun ei ole maa jäässä ja liukas, voisi vielä mennä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: