Paluu arkeen

Vaalit on käyty ja nyt ei tarvitse kierrellä kaduilla vaaliesitteitä jakamassa pitkään aikaan. Pääsen taas nauttimaan tavallisista asioista: lasten kanssa on ihanaa olla, kun molemmat ovat juuri niin seesteisessä iässä (4 ja 1-v). Nyt on aikaa kulkea lähimetsissä, joiden suojelusta vaalikampanjassa niin paljon puhuttiin.

Vaalitulosta katsoessa mietityttää kyllä, minkä verran tavallinen äänestäjä mahtaa seurata kotikuntansa päätöksentekoa. Tiedän monta ihmistä, jotka ovat raataneet kuin pienet eläimet kaupunginhallituksen työssä. Asiat etenevät, naamat ovat olleet paikallislehden uutissivulla säännöllisesti. Mutta vaaleissa äänestäjät pudottavat valtuustosta. On toki hyväkin, että välillä uudet ihmiset pääsevät kokeilemaan, kuinka kaupungin asioista päättäminen sujuu.

Itse en päässyt valtuustoon, mutta odotan innokkaasti luottamuspaikkahakua. Lautakunnissa ja johtokunnissa on paljon tekemistä.

Arjen työt odottavat nyt minua: mökin vinttiremontin suunnittelu sai odottaa vaalien yli. Nyt on palattava miettimään, millainen seinärakenteen pitääkään olla, kun kylmä vintti muutetaan asuinhuoneiksi. Järjestötoiminta pitää myös touhukkaana, ilmastonmuutos etenee ja aktivistia tarvitaan. Oikeiden töiden hakukin on edessä ennen pitkää, mutta vielä aion olla Valokin kanssa kotona.

-Piia

Valokki ehti karata pöydälle nahkiaisten perään, kun äiti uppoutui vaaliasioihin..

Valokki ehti karata pöydälle nahkiaisten perään, kun äiti uppoutui vaaliasioihin..

2 kommenttia

 1. Marja said,

  30 lokakuun, 2012 klo 8:51 pm

  Hei!

  Olen pahoillani, etten enää saanut olla äänestämässä sinua – muuttomme myötä myös kunta vaihtui. Nostan hattua ahkeralle vaalityöllesi, siitä tuskin jäi valinta kiikastamaan. Ihmiset kun vain eivät millään viitsisi nähdä yhtään vaivaa (tai luopua mistään) minkään niin abstraktin eteen kuin vaikkapa maapallo ;-).

  Nauti lastesi seurasta!
  t. Marja

 2. Piia said,

  31 lokakuun, 2012 klo 9:05 pm

  Kiitos! Jaoimme noin 3000 esitettä ihmisille käteen kaupungilla, se oli suuruusluokkaa 40 tunnin homma. Olisi vain pitänyt lisäksi panna rahaa mainontaan lehdissä tai joukkoliikennevälineissä.

  Budjettiin nähden sain kyllä kivasti ääniä: taakseni jäi monta, jotka olivat syytäneet rahaa monta tuhatta euroa. On tosi vaikea ennustaa, mikä äänestäjiin milloinkin vetoaa. Tällä kertaa päivän sana oli pyöräily, sitä edistävät ehdokkaat menestyivät hyvin. 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: