Viimeinen päivä ennakkoäänestää!

lastenvaunut_ehdokasnumero_web

”Vihreän ehdokkaan esite, ole hyvä.” Lauseen saa toistaa aika monta tuhatta kertaa, ennen kuin kaikki 3000 esitettäni on jaettu kunnallisvaalikampanjan tuoksinassa. Olin ehdokkaana myös neljä vuotta sitten. Silloin Taito kulki mukana kantoliinassa, nyt Valokki on istunut ehdokaskyltillä varustetuissa vaunuissa.

Erilaista tälla kertaa on ihmisten myönteisempi suhtautuminen vihreiden ehdokkaaseen. Moni on tullut kannustamaan, ja vihreitä vastustavia jankkaajia on sattunut kohdalle huomattavasti vähemmän kuin viimeksi. Muutkin ehdokkaat kertovat samaa. Onko se merkki siitä, että vihreät on vakiintunut yhdeksi vanhoista puolueista? Onko perussuomalaiset ottanut sen kummajaisen paikan, jonka ehdotuksille voi naureskella ja mennä puhumaan asiattomuuksia?

Joku taiteilija tuli kehumaan onnistunutta vaalikuvaa, hän kuulemma kerää parhaimmistoa seinälleen. Moni oman kaupunginosani ihminen on tullut kysymään kantaani uuden asuinalueen siltahankkeeseen, jonka ansiosta Kruunuvuorenrannan asukkaat pääsisivät ajamaan ratikalla tai pyörällä suoraan keskustaan – Kyllä kannatan. Joskus taas tuntuu, ettei mikään kelpaa. Eräs mies tuli ensin valittamaan, etteivät vihreät saa mitään aikaan. Kun kerroin, että tässä on saatu paljonkin aikaan, mm. uusiutuvan energian käyttöönotto etenee mukavasti, sain kuulla, että Helsingin lämmittäminen puulla on täysin epärealistista. No, on se puulla lämminnyt joskus ennenkin.

Toinen silmiinpistävä asia tämän vuoden vaaleissa on katukampanjan vaisuus. Missä kaikki muut, etenkin muiden puolueiden ehdokkaat ovat? Olen herännyt monena aamuna aikaisin ja mennyt aamuseitsemäksi metroasemalle esitenipun ja vihreän takin kanssa – ja saanut jakaa lappusiani ihan yksin. Missä te muut oikein kampanjoitte? Minusta on mukavaa, kun pääsee perustelemaan päätöksiä ihmisille ihan kasvokkain. Moni asia alkaa näyttää erilaiselta, kun kuulee myös sen taustat.

Ennakkoäänestää voi vielä tänään. Itse odotan vaalipäivään, jolloin menemme perheen voimin lähikoululle piirtämään numerot paperille. Sen jälkeen istumme nauttimaan oppilaiden pitämän vaalikahvilan antimista.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: