Mökkeilykausi alkoi, remontti odottaa

Helatorstaina pakkasimme rinkat täyteen tavaraa, ja hyppäsimme junaan kohti mökkeilykesää. Kestovaipat veivät sen verran tilaa, että kamera jäi rannalle alkukesäksi. Taitokin pakkasi oman reppunsa pullolleen vaatteita, mikä oli hyvä apu.

Mökin pihalla meitä odotti komea lautataapeli ja läjä kuorilautoja. Talven aikana omilta mailtani kaadettiin muutama kymmentä petäjää, joista sahautimme lautoja mökin yläkerran remonttia varten. Meillä on aikomus remontoida yläkertakin asuinkäyttöön. Mökkirakennus täyttää tänä vuonna 60 vuotta, siitä lähtien kesken jäänyt yläkerta on odottanut tekijäänsä. Ihan kaikkeen omasta puuerästä ei riitä. Paneelilautoja saakin niin halvalla, että ne kannattaa ostaa valmiina.

Lautapino oli houkutellut puoleensa myös monenlaisia hyönteisiä, jotka taisivat etsiä munimispaikkaa. Pinoon oli ehtinyt jo muodostua kokonainen ravintoketju, sillä siellä oli myös huolella rakennettu linnunpesä, joka näytti tyhjentyneen ennen saapumistamme. Lintu oli varmaankin päättänyt perustaa asumuksensa notkuvan ruokapöydän viereen ja vähentänyt osaltaan rakennustarvikkeisiimme päätyvien toukkien määrää.

Olemme varanneet tänä vuonna mökkeilyaikaa syyskuun lopulle asti. Tomppa käyttää isäkuukautensa lisäviikkoineen, lomat ja vielä palkatonta lomaa siihen päälle. Loma-arki mökkioloissa on työtä täynnä, mutta nautin ihan hurjasti luonnon tarkkailusta ja kauniista ympäristöstä. Onhan kotipihassakin hauska katsoa sepelkyyhkyjä, punarintoja, rusakoita ja mitä kaikkea siellä asustaakaan, mutta se kalpenee mökin lintukonsertin, monenlaisten kasvien ja ötököiden tunnistamisen rinnalla.  Pihakin puskee jo syötäviä villivihanneksia, vuohenputket maistuvat voileivän päällä.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: