Paras äitienpäiväkukka

Luumupuu kukkii.

Luumupuu kukkii.

Tänä vuonna sain parhaan äitienpäiväkukan ikinä, luumupuun. Rivitaloyhtiössämme monella on luumupuita, ja kun puut vaihtavat siitepölyä keskenään, niistä voi saada mahtavan sadon. Piha ainakin on lämmin, toivottavasti tämä innostuu yhtä hyvään tuotokseen kuin naapureidenkin puut. Pitääpä kannustaa Taitoa suuntaamaan pihapisut sen juurelle.

Tomppa kävi ostamassa puun eilen K-raudasta, eikä laadukkaan kotimaisen taimen hintakaan ollut paha, noin 22 euroa. Tavallinen ruukkukukka voi maksaa saman verran, eikä sen satoa pääse syömään syksystä toiseen.

Olen suunnitellut jo kovasti, mitä muita syötäviä kasveja pienelle rivitalopihalle saisi mahdutettua. Yhtiökokouksessa haaveeni olivat saada kolauksen, kun joku naapureista puhui happamaan sävyyn eri suuntiin kehittyneistä pihoista ja toivoi taloyhtiöön yhtenäistä ilmettä asuntojen arvon kohottamiseksi. Käytin puheenvuoron ja sanoin, että asukkaiden tavoitteita on vaikea saada samaan muottiin: joku nauttii kukkaloistosta, ja kommuunimme asukkaat taas suunnittelevat satoisaa pihaa. Onneksi ajatus yhtenäistämisestä ei ottanut tulta alleen, ja saamme nauttia omanlaisista pihoistamme.

-Piia

Luumupuun istutuspuuhissa.

Luumupuun istutuspuuhissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: