Lähiruokaa Viron-kaupasta

Perheeni on joskus löytänyt virolaisiin ruokiin erikoistuneen Estfood-kaupan Myllypurosta Itä-Helsingissä, ja meistä on tullut vakioasiakkaita. Virolaiset ruuatkin ovat näin Helsingin näkökulmasta lähiruokaa, ja hinnat ovat edullisia vastaaviin suomalaisiin verrattuna. Lisäksi viron-putiikista saa joitain erikoisuuksia, joita ei suomalaiskaupoissa ole.

Virolaisia ruokia: porkkana-tyrnimehua, tyrnimehua, hapankaalia, soijakökkäreitä ja makeita herkkuja.

Virolaisia ruokia: porkkana-tyrnimehua, tyrnimehua, hapankaalia, soijakökkäreitä ja makeita herkkuja.

Vakiohankintojamme ovat hapankaali, tyrnimehu ja tattari. Hapankaaliämpäri (800 g) maksaa alle kaksi euroa, kun puolikkaasta määrästä suomalaistuotetta saa pulittaa tuplahinnan. Syömme sitä paljon salaattina, ja viime syksynä ei ollut aikaa tehdä sitä itse. Tyrnimehupullon saa vajaalla vitosella. Suomalaisvalmistajienkin tyrnimehut ovat usein virolaisista tyrnimarjoista tehtyjä, joten alkuperän kannalta ei ole suurta väliä, kumpaa ostaa.

Tattaria keittelen usein ruokien lisukkeeksi. Siihen saa mainion maun, kun lisää keitinveteen voita ja vähän suolaa. Riisiä ei ilmaston ystävä mielellään pöytäänsä ota, viljely tuottaa isot metaanipäästöt. Tattari on mukavaa vaihtelua ohrasuurimoihin ja perunoihin.

Viimeisimmällä kauppareissulla ostoksia kertyi tavallista enemmän. Mieleeni nimittäin tuli, että Taiton synttäritarjoiluja varten voisi kokeilla virolaisia pikkuleipiä ja muita herkkuja. Tompan suosikki taas on Kalevin valkoinen mustikkasuklaa.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: