Pissaa kukkaruukkuun?

Kevätaurinko tulvii sisään. Huonekasvit lähtisivät kasvuun, kun vain saisivat ravinteita vanhaan multaansa. Tuskastelin kämppikselle, että kanankakkarakeet ovat muuton jäljiltä jossain autotallin uumenissa, enkä jaksaisi lähteä penkomaan. Hän sanoi, että huonekasveja voi mainiosti lannoittaa laimennetulla pissalla, suuruusluokkaa 1:10 tai 1:15 suhteessa veteen.

Hm, enpä ollut ikinä kuullut tuollaisesta konstista. Olin vähän epäluuloinen, miltä olohuone kohta haisee. Ajattelin kuitenkin, että siinähän pääsisi kolmivuotiaskin mukavasti osallistumaan kukkien hoitoon. Hän hoitaa kasveja muutenkin mielellään, ja välillä ne saavat sen ansiosta vettä vähän liiankin kanssa.

Otimme pissapotan sisällön hyötykäyttöön, ja se kuluikin laimennettuna kokonaan kasveille, kun kippasimme niille purkillisen toisensa jälkeen. Hyvältä näyttää tähän asti, näin muutaman viikon jälkeen. Etenkin silmäteräni, itse siemenestä kasvatettu mandariinipuu riehaantui tekemään uusia lehtiä sinne sun tänne. Samoin fiikus alkoi puskea uusia lehtiä. Taidamme käyttää tätä keinoa siihen asti, kunnes muut lannoitteet saadaan esille autotallista.

Mandariinipuu talvista maisemaa vasten.

Mandariinipuu talvista maisemaa vasten.

Mandariinipuu sai tänä talvena toisenkin luomusysäyksen, kun yhtenä tammikuun päivänä vessanpytyssä uiskenteli elävä liero. Nettihaun perusteella se on intialainen jokiliero, joka on kukkamullan välityksellä asettunut elämään myös suomalaisiin viemäreihin. Vein matosen samaisen mandariinipuun ruukkuun, jonne ensipäivinä ilmestyikin lupaavia multakasoja pinnalle. Viime aikoina niitä ei ole enää näkynyt, joten ehkä ruukku ei kuitenkaan ollut lierolle sopiva asuinpaikka.

-Piia

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: