Kantoliinailua

Ensimmäinen viikko vauvan kanssa kului sisällä, mutta sitten arvelimme hänen olevan valmis kokeilemaan kantoliinaa. Totuttelu on hyvä aloittaa nuoresta, jolloin vauva ei ole vielä liiaksi ehtinyt tottua muihin kuljetustapoihin. Liinan solmiminen kietaisuristikakkos-sidontaan onnistui ilman ohjeita pienen muistelemisen jälkeen. Otimme kolmevuotiaan Taiton mukaan, pakkasimme vähän evästä ja teimme kävelyretken läheiseen venekerhon rantaan, jossa Taito mielellään katsoo lintuja ja vedessä uiskentelevia pikkukaloja.

Matkalla olemme aina etsineet takiaisenlehdillä mönkiviä kotiloita ja tunnistaneet kasveja, mutta nyt tien varret oli niitetty, ja kotilot murskana. Ääh, kaupunki on liian innokas siistimään kaikkea mahdollista vihreää. Eikö tässä taloustilanteessa säästöjä voisi ulottaa turhaan parturointiin?

Kantoliinan käyttöönotto onnistui kuitenkin hyvin tämänkin vauvan kohdalla, ja hän kiskoi unia koko reilun puolen tuntia, jonka ensimmäinen ulkoilu kesti. Sen jälkeen olemme ulkoilleet pari pitempää kierrosta hyvin tuloksin. Meillä kantoliina on yleensä Tompan päällä, sillä itse olen sen verran kapea, että vauvaa on vaikea saada köllöttämään hyvään asentoon. Myöhemmin, kun hän joskus kolmen kuukauden iässä pääsee istuvaan asentoon, liina sopii minunkin päälleni paremmin.

Kauppa- ja kirjastoreissulla liina päällä kävi niin, että Tomppa ei meinannut päästä etenemään, kun ympärillä kuhisi hössöttäviä täti-ihmisiä ihastelemassa, kuinka hyvin vauva näyttää viihtyvän. Kivaa saada myönteistä palautetta, mutta oli silti hassua, että liinan käyttämisestä tehdään niin suuri numero. Teki mieli sanoa, että jollain tavalla vauvaa on kuljetettava paikasta toiseen, me tässä vain yritämme saada ostoksemme tehtyä. Vaunut kyllä olisivat olleet kätevät ostosten kotiin kärräämistä varten. Niiden alla saa kuljetettua monta ostoskassia hartioitaan rasittamatta. Vauvan kuljetukseen otamme vaunut käyttöön vasta joskus myöhemmin, näin pienenä tuntuu hyvältä pitää hänet vielä lähellä vanhempia.

-Piia

Viikon ikäinen vauva viihtyy kantoliinassa.

Viikon ikäinen vauva viihtyy kantoliinassa.

1 kommentti

  1. Kohta meilläkin said,

    26 heinäkuun, 2011 klo 3:51 pm

    Tosi mukavan kuuloinen liinailun aloitus teillä 🙂 Itsellä syntyy seuraava kannettava kuukauden päästä ja meinasin ottaa liinan jo synnärille mukaan kuten edellisenkin kanssa. Tällä kertaa koitan opetella myös imettämään liinassa ainakin iltatissittelyjä, sillä isommat tuskin tykkäävät jos istun kaiket illat sohvalla pesimässä…

    Meidän vauvat eivät ole tykänneet kehtoasennosta, joten siksi vielä halusin lisätä, että vauvaa voi toki kantaa pystyssä ihan vastasyntyneestä kunhan laittaa vaan jalat myttyyn liinan sisälle eikä sammakkoasentoon.

    Mukavaa liinailun jatkoa teille! Ja ihana kuva! Meillä mies ei ole liinailija ollenkaan…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: