Omin voimin lähiympäristön hyväksi

Helsingissä järjestetään keväisin siivoustalkoita, joissa tavalliset ihmiset pääsevät siistimään kotinurkkiaan. Rakennusvirasto toimittaa roskapihtejä ja säkkejä toivottuun paikkaan, kun vain joku vapaaehtoinen kutsuu talkoot koolle. Julisteitakin tulee postissa pino tapahtuman mainostamista varten. Näin juuri asioiden pitäisi toimia, eikä pelkkien palkattujen työntekijöiden voimin. Helsingissä talkoot toimivat Hyvä kasvaa kaupungissa -hankkeen alla.

Tänä vuonna saimme Tompan kanssa viimein aikaiseksi ryhtyä vapaaehtoisiksi järjestäjiksi, kun talven jälkeiset roskat ovat pistäneet silmiin jo viikkotolkulla. Saimme ajan vasta toukokuun puoliväliin, ja nyt yritämme löytää muitakin vapaaehtoisia päivystämään roskapihtien jakeluun. Olemme ottaneet yhteyttä läheisiin kouluihin ja kyselleet alustavasti päivähoitoryhmän muilta vanhemmilta. Pitää vielä lähestyä ihmisiä valmiin päivystyslistan kanssa, jotta meidän kahden ei tarvitse seistä aina neljää tuntia kerrallaan päivystyspisteellä.

Kaupungilta voi pyytää myös omat roskapihdit, jos on valmis yhdistämään kävelyretkillään hyödyn ja huvin. Voisin jättää talkoista perheellemme yhdet, niin olisi parempi motivaatio lähteä kävelemään. Kaupungissa ulkoilu on minun kaltaiselleni hyötyihmiselle muuten hankalaa: on vaikea lähteä kävelemään ympäriinsä ilman mitään syytä. Rattaiden alla roskasäkkikin varmaan kulkisi mukavasti mukana.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: