Uusia vaatteita viimein!

Taito kaahaa kolmipyöräisellään sisällä vasta saapuneet vaatteet päällä.

Taito kaahaa kolmipyöräisellään sisällä vasta saapuneet vaatteet päällä.

Nyt on pitänyt myöntää tosiasiat: noin 100 cm kokoisia vaatteita saa käytettynä kovin huonosti. Lapsi ehtii käyttää vaatteensa nuhjuiseen kuntoon, tai sitten tyylivaihtoehdot ovat autoja ja synkkiä värejä tai kimalletta ja pinkkejä sävyjä. Ei näitä meille, kiitos.

Kun nilkkaa alkoi näkyä housunlahkeesta liian pitkä pätkä, päätin käväistä Punavuoren peikossa ostamassa uudet isompaa kokoa. Siellä on yleensä iloisia lapsenomaisia värejä ja malleja, ja vaatteet tehdään Euroopassa. No, löytyi kiva oranssi pöllöpaita, mutta ruskeat veluurihousut – ”nyt on vain sähkönsinistä veluuria mallistossa”. Muut housumallit olivat farkkumallisia, enkä mitään niin epämukavan näköistä ostaisi taaperolle.

Kiersin lopulta kaikki keksimäni Helsingin lastenvaateliikkeet, ja ei, ruskea veluuri on nyt kertakaikkiaan pois muodista. Muuten väriskaala oli synkkyys-pinkki -vaihtoehtoa tai malli farkkua. Nettihakukaan ei tuottanut tulosta.

Matan kangaskaupassa oli onneksi ruskeaa veluuria, ja Taiton ompelutaitoinen lastenhoitaja lupasi hoitaa ompelutyön pientä korvausta vastaan. Nyt on pöksyt, ja nilkat taas lämpimässä!

Niitä odotellessa osuin sattumalta Metsolan verkkokauppaan, joka myy useamman pienen suomalaisvalmistajan vaatteita ja liutaa ulkomaisia merkkejä. Ja juuri sellaisia, joita olin etsinyt! Joukossa on yrityksiä, jotka ihan oikeasti ompelevat Suomessa tai muualla Euroopassa. Luomupuuvillaakin oli valikoimassa. Miksei näitä saa Sokokselta?

Maksavathan ne vähän enemmän kuin Kiinan tuonti, mutta mitä väliä. Mielelläni tuen suomalaista työtä ja valitsen sellaisia vaatteita, jotka tulee käytettyä ilomielin ihan loppuun asti.

Tilasin heti haalarin, paidan ja housut. Tosin vain kokoa 104 oli saatavana, joten kasvunvaraa on vielä. Taito ilahtui uudesta haalaristaan ja paidastaan, nyt kelpaa taas. Isompia sukkia pitäisi vielä löytää jostakin. Yritin ostaa Sokokselta, mutta ei, jopa sukkavalikoima oli vain synkkyys-pinkki -vaihtoehdoilla varustettu. Etsintä jatkuu.

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: