Vuohia taluttamassa ja ensi kertaa suksilla

Viimein pakkaset lauhtuivat ja pääsemme kunnolla ulos. Minulle pitemmän kävelylenkin pakkasraja menee jossain miinus kuuden tienoilla, koska posket paleltuvat liian helposti. Joululoman viettäminen sisällä ei oikein mielialaa kohottanut.

Saimme naapurilta pitkäaikaiseksi lainaksi taaperokoon sukset, ja sen verran uskalsin pakkasellakin ulos, että niitä pääsimme kokeilemaan. Tomppa ruuvasi siteet Taiton hurjaa kengännumeroa 27 vastaaviksi, ja sitten päästiin ekaan hiihtokokeiluun eteisen matolla. Hyvin meni, ja yllätys, lumisella jalkakäytävällä hiihtäminen onnistui yhtä hienosti. Suksien mukana ei ollut sauvoja, ja kunnon lumitalvi näyttää tyhjentäneen koko Helsingin suksisauvoista. Ei ollut kirpparilla eikä urheiluliikkeissäkään. Pitää tyytyä vielä jatkamaan opettelua ilman.

Tällä viikolla kämppiksellä oli vastuuviikko läheisessä Vartiosaaressa, jossa talliyhdistys hoitaa kahta vuohta. Tänään loppiaisena kinusimme mukaan, jotta Taitokin pääsisi taas kotieläimiä katsomaan. Kävelimme jään yli saareen ja siitä vielä pitkän matkaa polkua pitkin pulkka perässä vuohitallille. Pääsimme mukaan viemään vuohia Rauhaa ja Unelmaa päivittäiselle kävelylenkilleen. Kaikkea sitä helsinkiläisessä lähiössä voikin harrastaa. Vartiosaari on saanut elää omaa elämäänsä, kun mantereen maalaismaisemat on rakennettu vuosien mittaan asunnoiksi.

Tekipä hyvää liikkua lumisessa metsässä maalaismaisemien keskellä, ja vuohetkin näyttivät tyytyväisiltä. Luminen maasto ei kyllä ole niille kovin helppo ympäristö, kun kapeat sorkat uppoavat lumeen, eivätkä ne näytä osaavan etsiä ruokaa lumen alta. Sulan maan aikaan ne kyllä mussuttavat kanervia ja mitä vain vihreää sattuvat löytämään.

Taito on vuohenhoidosta ottanut vaikutteita myös leikkeihinsä: vuohipalapeli ilmestyi yhtenä päivänä legoaitauksen keskelle, ja hän selitti, että tässä on Unelma ja Rauha taas on Vartiosaaressa. Palapelivuohelle annettiin sitten legoporkkanoita ja vesikaukalo, tosin oikeassa elämässä vuohet eivät vettä erikseen kaipaa.

-Piia

Taaperon kanssa ulkoiluttamassa vuohia.

Taaperon kanssa ulkoiluttamassa vuohia.

Ensi kertaa suksilla.

Ensi kertaa suksilla.

1 kommentti

  1. Laura said,

    7 tammikuun, 2011 klo 2:07 pm

    Onpa hauskan näköistä! 🙂
    Meillä on todettu, ettei sauvoja kannatakaan hankkia lapselle vielä ensimmäisenä talvena. On yllättävän hankalaa opetella käyttämään yhtä aikaa outoja kapistuksia jaloissa ja käsissä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: