Irti oravanpyörästä

Huomasin jossakin myönteisen esittelyn kirjasta Irti oravanpyörästä, jonka on kirjoittanut Kaarina Davis. Kipin kapin tekemään varausta pääkaupunkiseudun kirjastojen nettipalvelun kautta, ja pian opus olikin jo käsissäni.

Olipa tosiaan kivaa luettavaa, vaikken enää pitkään harrastaneena eko-oppaita mihinkään tarvitsekaan. Davis oli kuluttajatuoteteollisuuden unelma-asiakas, ennen kuin hän tuli kriisin kautta järkiinsä, alkoi viettää aikaa luonnossa, laskea työlleen todellisen tuntihinnan ja miettiä, mitä elämässä todella halusi tehdä. Ja loppujen lopuksi hän päätyi sairaanhoitajan työstään viettämään luonnonläheistä ja suhteellisen omavaraista elämää maalle sukunsa perintömökkiin.

Ah, saiturina on ihanaa lukea, kuinka joku on tullut järkiinsä rahankäytössään ja oppinut melkein kaikki samat temput, jotka itsekin osaan. Vielä ihanampia olivat luontokuvaukset ja kuvaus kertojan vapautumisesta entisestä elämästään. Kuinka joku ajatteleekin niin samalla tavalla maalaismaisemissaan kulkiessaan ja luontoa tarkkaillessaan, kuin minä itsekin. Kun sukulaissieluihin joskus törmää, ei tunne enää itseään niin yksinäiseksi omien valintojensa kanssa.

Minä olen todennut tähän mennessä parhaaksi vaihtoehdoksi puolivälin villin ja vapaan elämän ja tasaisen työssäkäynnin välillä, sillä teen töitä osa-aikaisesti ja kesällä otan palkatonta vapaata loman päälle. Talvella voimme olla kaupungissa kaukolämmityksen suojissa, kesällä vapaana mökillä. Tänä kesänä jo aloin murehtia, mitä mökkielämälle sitten käy, kun Taito aloittaa koulun ja kaupunkiin on palattava jo elokuun puolivälissä…

-Piia

3 kommenttia

 1. Laura said,

  2 syyskuun, 2010 klo 5:47 am

  Pitääpä itselläkin lukaista tuo kirja…

 2. Marja said,

  10 syyskuun, 2010 klo 11:15 pm

  Kiitos vinkistä, Piia. Varasin kirjan heti HelMetistä (joka on mielestäni muuten superluksuspalvelu, josta jaksan iloita aina uudestaan). Minäkin tunnen itseni usein aika yksinäiseksi kirpparivaateostoksineni ja muine valintoineni. Mielestäni sillä, että ei tee paljon töitä tavallaan maksaa siitä ajasta, jonka voi viettää läheistensä kanssa tai vaikka rannoilla ja metsissä kuljeskellen. Universaali talouskasvu ei tietysti päätä silitä, mutta kaikkiahan ei voi miellyttää.

 3. 16 lokakuun, 2014 klo 1:22 pm

  […] kun muutama vuosi sitten kirjoitin Kaarina Davisin teoksesta Irti oravanpyörästä? Kirjailija kertoo elämänmuutoksestaan, muutostaan maalle luonnon keskelle ja elämän […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: