Helppo raparperiherkku

Täällä mansikkapitäjä Suonenjoen naapurissa mansikka-aika ei ole vielä kunnolla käynnistynyt. Raparperia sen sijaan piisaa.

Viime vuonna pähkäilin kampaajan tuolissa, että mitä siitä raparperista oikein keksisi. Kampaaja neuvoi maailman helpoimman, mutta erityisen makoisan ja hieman erikoisenkin herkkuohjeen:

raparperia

kypsiä banaaneja (saman verran tai vähemmän kuin raparperia)

sokeria tai hillosokeria (ja vaniljasokeria)

tilkka vettä

Raparperit paloitellaan ja kiehutellaan kattilassa vesitilkassa sokerin kanssa, kunnes ne alkavat pehmetä. Sitten banaanin palat sekaan ja keitetään mössöksi. Hillokkeesta ei tule erityisen kauniiin väristä, eikä se kestä hillon tavoin pitkään purkissa, mutta pakastaa sitä voi mainiosti (testattu on).

Olemme syöneet hilloketta vaniljajäätelön kanssa sekä jogurtin silmänä ja tänä kesänä aion kokeilla sitä myös kääretortun täytteenä.

Laura

Mainokset

2 kommenttia

  1. nti Täti said,

    kesäkuu 29, 2010 klo 7:03 pm

    Kiitos ohjeesta, juuri toin vaarin mökiltä puskallisen varsia. 🙂

    Vähän vastaavasti voi tehdä suoraan raparperiherkkua: raparperin (pehmennetyn), banaanin ja desin-parin jukurtin sörsselin kun sokeroi sekä maustaa vaniljasokerilla ja kanelilla niin vot.

  2. Piia said,

    heinäkuu 5, 2010 klo 1:08 pm

    Ostin jo viime viikolla tertun banaaneja tämän kokeilemista varten. Ne hupenivatkin yksi kerrallaan saman kysymyksen säestämänä: ”Jos Taito sen banaanin voisi saada”. Ylimääräisiä välipaloja emme tarjoa, mutta aamiaisilla, iltapaloilla ja jälkiruuaksi ne menivät. No, nyt on taas uusi terttu ostettu uutta yritystä varten. 🙂

    Meidän tähänastinen raparperiherkkusuosikkimme on inkiväärillä maustettu kiisseli.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: