Ituhipin kevät

Nyt se on taas koittanut, jokavuotinen koitos. Kevät saa luonnon heräämään, hiirenkorvat räjähtämään vihreäksi lehtimereksi, linnut hakemaan kumppania ja ituhipit maalle.

Tai ainakin meidän perheen. Joka kevät koetamme päästä irti töistä, luottamustoimista ja muista arjen huolista kunnostamaan kesämökkiä ja  pari aaria kasvimaata. Yleensä Vihreiden puoluekokous on se viimeinen merkki keväästä, silloin lähtee.

Tänä vuonna Taito on jo olennaisesti liikkuvaisempi kuin edellisinä vuosina ja osaa myös kertoa mielipiteensä mökkielämästä… ainakin silloin kun se ei miellytä. Onneksi miellyttää useimmiten. Lisää kyllä oman jännitysmomenttinsa.

Olen jo useamman vuoden kehittänyt teoriaa täällä mökkimme rauhassa, että kasvimaa tai ainakin sen koko on se ainoa asia, joka erottaa ituhipin kaupunkilaisvihreästä.

Kun lannoitukseksi saatavilla on traktorikuorma sitä itseään, taipuu kaupunkilaisluonne samaa tahtia talikon keralla. Luonnon suuruus ja mahtavuus muistuttaa itsestään niin selvästi, ettei sitä voi enää väistää, peltosaappaat on taas ankkuroitu tukevasti maahan seuraavaksi vuodeksi. Jos ajatukset ovat talven aikana ehtineet etääntyä liian korkeisiin kerroksiin, nyt ainakin maanläheinen tunnelma on taattu.

-Tomppa

1 kommentti

  1. Laura said,

    25 toukokuun, 2010 klo 7:24 pm

    Voi sitä kasvimaata… Tänä vuonna sovin, että toinen puoliskoni hoitaa kaikki mullan myllertämiset. Minä kitken korkeintaan rikkaruohoja kukkapenkeistä. Ihan se ei ole onnistunut, sillä jouduin taipumaan mansikkamaan putsaamiseen. Haaveilen kyllä ihanista juureksista, mutta jos kasvimaan laittaa hyvin, niin se vaatii myös yllättävän paljon aikaa (ja muina kesinä koko hoito on jäänyt minun kontolleni). No, oikestaan autoin kyllä 3- ja 6-vuotiaitani tekemään itselleen ikiomat penkit. Retiisit ovat jo pitkällä ja kyllä sieltä jotain muutakin jo nousee, muistaisi vain mitä:)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: