Junassa taaperon kanssa

Kolkuttelimme junalla mummolaan minun äitini luokse nyt joulun alla. Siellä yöpyminen olisi ollut hankalaa, joten teimme päiväreissun – aamulla sinne ja illalla takaisin. Talviset junamatkat ovat suosikkejani. Maisemat ovat parhaimmillaan, etenkin toisesta kerroksesta. Kun saanut tavarat roudattua sisään, on mukava istua lämpimässä lumen pöllytessä vaunun pyörien ympärillä ja viettää matka-aikansa miten huvittaa.

Äiti sanoi kesällä, että meidän pitäisi hankkia farmariauto. Olimme juuri miettimässä, kuinka saamme kesän runsaan sadon siirrettyä kotiin Helsinkiin. Hetkeksi eteeni avautui houkutteleva näkymä: perunasäkit ja hillopurkit vain takakonttiin ja seuraava pysäkki on kotiovi. Sitten aloin miettiä tarkemmin: Taito ei istu rauhassa turvaistuimessa edes puolen tunnin matkaa mökiltä mummolaan. Entäs yli kahden tunnin matka? Ja auton ylläpito. Ja kustannukset meille saitureille. Ja Tomppa väsyneenä kuskina olon jälkeen, minulla kun ei ole ajokorttia. Hooh, ehkä joskus siirrymme City Car Clubin asiakkaiksi, jos maan antimien liikuttelu ei enää muuten onnistu.

Juna kyllä tarjoaa lapsiperheelle paljon. IC-junissa kolmosvaunu on aina lastenvaunu. Siellä on vaipanvaihtopöytä ja potta kookkaassa vessassa. Lastenvaunun toisessa kerroksessa on leikkitila liukumäkineen ja Tammen tarjoama lastenkirjahylly. Lastenvaunussa on kyllä aina myös matkustajia, jotka ovat joutuneet sinne vahingossa, ja seuraavat hämmentyneinä lapsilauman mekastusta ympärillään. 🙂 Junalippu on hintava, mutta toisaalta maksan mielelläni kohtuullisesta ylellisyydestä. Kertapaukku silloin tällöin on kuitenkin vähemmän kuin autosta juoksevat jatkuvat menot.

Nytkin matkat sujuivat hyvin molempiin suuntiin. Juna oli melkein tyhjä. Taito pääsi touhuamaan kyllikseen liukumäessä, kun ei ollut isompia lapsia juoksemassa eteen. Ainut puute oli lastenkirjahyllyn ylläpidon unohtuminen. Yleensä niin hyvin varusteltu hylly oli melkein tyhjä, ja ainoat jäljellä olevat kirjat olivat kurjassa kunnossa. Lähetinkin VR:lle palautetta.

Seuraava matka onkin aatonaattona, jolloin on oltava ajoissa paikalla änkeämässä rattaita kyytiin. Sitten matkustamme  tiiviissä ratas- ja vaunurykelmässä keskellä pahinta ruuhkaa, seassa muutama pyörätuoli. Mutta taapero viihtyy. Toivomuslistallani on saada juniin juhlapyhiksi lisäkapasiteettia myös lapsiperheille, kiitos! 🙂

-Piia

Hauskaa joulua kaikille lukijoille! Kuvassa on kotitalomme jouluvalaistuksessa - urbaani joulukorttisarja, osa yksi. :)

Hauskaa joulua kaikille lukijoille! Kuvassa on kotitalomme jouluvalaistuksessa - urbaani joulukorttisarja, osa yksi. Meidän ikkunamme ei näy tähän suuntaan, mutta eipä siinä olisi ollutkaan jouluvaloja sähköä syömässä. 🙂

1 kommentti

  1. Piia said,

    30 joulukuun, 2009 klo 4:26 pm

    Kiitos VR, toiveeni toteutuivat! Paluumatkalla kotiin junassa oli ylimääräinen lastenvaunu, jossa oli hyvin tilaa leikkimiseen ja touhuamiseen. Kirjahyllyynkin oli tuotu uudet kirjat.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: