Helsingin parhaat kirpparit

Uusimmassa Vauva-lehdessä esiteltiin Suomen suurimpien kaupunkien kohteita lapsiperheille. Helsingin esittelyssä oli lyhyt lista vauvojen vaate- ja tarvikekauppoja, muttei yhtään sellaista paikkaa, jossa itse käyn ostoksilla. Olen suoraan sanoen aika sormi suussa, jos uusia vaatteita pitää lähteä ostamaan. Marimekon tehtaanmyymälässä Herttoniemessä olen käynyt, ja jonkin tuskaisen reissun myös Itäkeskuksen lastentarvikekaupassa. Uudet kestovaipat on hankittu Ruohonjuuresta. Lähes kaikki Taito-taaperon vaatteet ja osa vaippatarvikkeista on löydetty käytettynä.

Kirpparit oli unohdettu matkaopastuksesta pois, joten ne parhaat tärpit tulevat vasta tässä: Helsingissä Hietaniemen torin legendaarinen kirppis on kesäaikaan hyvä paikka ostaa myös lastenvaatteita ja -tarvikkeita. Jos on ihmisjoukkojen sietokykyä, talviviikonloppuna kannattaa mennä Vallilaan Valtterin makasiinit -kirppikselle. Vaikka sillä kerralla ei Valtterissa löytyisikään sopivaa myyntipöytää, oven suussa on leluja ja lastenvaatteita myyvä yrittäjä, jonka myyntitila on viimeistä kuutiosenttiä myöten täynnä tavaraa. Myös kaupungin Kierrätyskeskuksen myymälästä olen tehnyt hyviä löytöjä. Helsingissä on keskimäärin niin korkea elintaso, että ihmiset luopuvat tosi hyväkuntoisistakin tavaroista.

Kierrätyskeskuksessa Lönnrotinkadulla olin käymässä kesän alussakin, kun muistin läheisen Hietsun kirppiksen avautuneen, ja reissuuni kului ylimääräinen tunti. 🙂 Kierkessä ei sillä kertaa ollut kauheasti löydettävää, paitsi ilmaishuoneesta löysin pari kivaa paitaa ja ostin aivan ihanan Plan B -malliston kesämekon, joka on ommeltu vanhasta 60-luvun henkisestä verhosta.

Hietsusta sen sijaan kannoin kotiin vaatevuoren, josta osa näkyy alla olevassa kuvassa: pitkät oranssiruskeat villavaippahousut sain pilkkahintaan kolmella eurolla, uudenveroisista Lyllypylly-merkkisistä vihreistä villavaippahousuista pulitin peräti 15 euroa, mutta sain samalta myyjältä halvalla kasan bodeja. Swaddlebees-kestovaippa oli sekin hieno löytö: tulipa kokeiltua uutta vaippamerkkiä, joka osoittautui toimivaksi. Etanakuvioinen body on luomupuuvillaa, ja pääsee käyttöön, kun Taito vähitellen siirtyy koosta 86 kokoon 92. Norsukuvioisen bodyn pehmeää samettista norsua Taitokin hypistelee innokkaasti.

Lisäksi mukaan tarttui ainakin kasa duplo-legoja, jotka nyt odottavat kotona syksyä ja mökiltä paluuta. Mökiltä palattua pitänee ottaa selvää myös listassa mainitusta Pumpkin & Raparperi -kaupasta, jos joskus sattuu tarvitsemaan jotain uutena.

Mielelläni otan vinkkejä vastaan hyvistä lastentarvikekirppareista Helsingissä. Tiedän vain nämä muutenkin tunnetuimmat. 🙂

-Piia

Helsingin Hietalahden kirpputorilta tehtyjä löytöjä: villavaippahousuja, Swaddlebees-kestovaippa ja pari bodya.

Helsingin Hietalahden kirpputorilta tehtyjä löytöjä: villavaippahousuja, Swaddlebees-kestovaippa ja pari bodya.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: