Seitsenkuukautisen suosikkileluja

Iän ja osaamisen lisääntyessä vauvelin vaatimukset leluja kohtaan kasvavat. Nykyiseen valikoimaan on jo kyllästytty, vaikka osa on aina piilossa ja vain muutama kerrallaan käytössä. Puolen vuoden iän ylityttyä Taito on alkanut odottaa leluiltaan toiminnallisuutta. Sängyn päädyssä oleva soittorasianalle on löytynyt. Nalle saa aikamoista höykytystä, kun sen narusta kiskotaan kerran toisensa jälkeen.

Aluksi täydensin leluvalikoimaa antamalla Taitolle tutkittavaksi taloustavaroita keittiön kaapeista. Muovikipoissa, kauhoissa, puulastoissa, vispilöissä ja siivilöissä riitti kussakin mielenkiintoa suunnilleen yhden aamupäivän ajaksi, sitten ne oli loppuun kaluttu. Leivänpalat jauhetaan hetkessä murusiksi, samoin pilkotut rusinat päätyvät pikavauhtia liiskautumaan vaatteisiin ja pitkin lattiaa. Suomen Kuvalehtiä on myös ollut mukavaa repiä ja rytistellä, HBL:n muste sottaisi liikaa. Metsäretkellä käydessä otin mukaan oksia, joita jaksettiin tutkia vähän aikaa, kunnes sähköjohtojen tavoittelu vei taas huomion.

Lopulta käväisin Pelastusarmeijan kirpputorilla etsimässä vähän edistyneemmälle vauvalle sopivia leluja. Taas kirpputorin leluvalikoiman laajuus ja laadukkuus jaksoi hämmästyttää. Vaikka tuotteet on muuten hinnoiteltu hiukan yläkanttiin, leluja saa halvalla. Nyt oli vielä alennuspäivä, kaikki puoleen hintaan. Korkeammilla hinnoilla kai kirpputorinpitäjät hautautuisivat leluvuoren alle. Ostin Duplon siilin, joka ponkaisee pyörien päällä eteenpäin, kun päällä olevasta napista painaa. Lisäksi mukaan tarttui toinenkin Legon vauvalelu, jollaiseen Taito tykästyi jo neuvolakäynnillä, ja pehmolelutiikeri. Kallein hankinta oli uhanalaisista eläimistä kertova lastenkirja, joka maksoi euron.

Kuvassa on seisemän kuukauden ikäisen suosikkileluvalikoimaa: Teddykompanietin nalle hankittiin jo raskausaikana Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta, joka on suosikkikirppiksiäni. Se maksoi muistaakseni 1,50 e, ja pääsi käyttöön pesukoneen ja linkouksen kautta. Nallen rusettia on mukava hypistellä pinsettiotetta harjoitellessa, ja kuonolleen se saa isoja pusuja. Nallen oikealla puolella on Duplon siili, ja sen vieressä pari kauan kiinnostanutta keittiökauhaa sekä kirahvi. Kesäinen kirahvi on Taiton suosikkeja edelleen, ja se palvelee nykyään erikoiskäytössä hoitopöydällä: Vaipanvaihto olisi vaikeaa ilman tehokkaita huomionkiinnittäjiä.

-Piia

Kuvat:

leluja_pieni.jpg
Suosikkileluja: Teddykompanietin nalle, Duplon siili, keittiökauhoja ja äiskän vanha kirahvi. Taustalla näkyy kämppiksen saniainen, joka on jo saanut osansa vauvan tutkimisinnosta.

Taito_ja_soittorasianalle.jpg
Soittorasianallen kimpussa.

1 kommentti

  1. Piia said,

    21 joulukuun, 2008 klo 6:20 pm

    Meillä esikoispojan suosikkilelu oli 6kk-1v aikoihin pieni muovinen (kirkas) pullo, jossa oli vajaa puolet makaroneja 🙂 Ja kaikki kaveritkin tykkäs!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: