Hyötyliikuntaa pitkin rappuja

Jalat särkevät vieläkin.

Viikonloppuisänä ja aktiivisena kunnallisvaaliehdokkaan tukijana koetin ’luukuttaa’ ehdokkaani esitteitä sopivalle alueelle. Periaatteessa haluaisin ennemmin jutella ihmisten kanssa kasvokkain, säästää ehdokaspolon rahoja sekä turhan paperin jakamista. Toisaalta erityisesti lapsiperheitten saavuttaminen vaatii jalkautumista lähiöihin ja useimmiten jakamista suoraan postilaatikoihin. Kaikki ehdokkaat ja puolueet eivät saa tuekseen yritysten tai ay-liikkeen mainosrahaa, joten paikallisiin asioihin vaikuttaminen ja äänet ovat hartiavoimin tehdyn työn takana.

Viikonloppuisyys sai minut ottamaan Taito-vauvelin kantoliinassa mukaan lauantain jakelukierrokselle. Tiesin olevani hiukan normaalia syksyä kehnommassa kunnossa, mutta arvelin jakamisen sujuvan mukavasti, kun alueen kerrostalot olivat vain kolmikerroksisia (ja hissittömiä… luonnollisesti).

Pari ensimmäistä rappua sujuikin mukavasti, rappusia ylöspäin kaksi askelmaa kerralla harppoen. Mielessäni kävi ajatus ottaa seuraavalla kerralla Ei mainoksia -tarroja mukaan. Eteen tulee aika paljon lähes lukukelvottomia tai nopeasti kyhättyjä mainoskieltovirityksiä. Kuinkakohan moni ihminen ilahtuisi kunnon tarrasta?

Pian hiki alkoi puskea otsalle ja harppominen rappusia ylös hidastui rauhallisemmaksi askeltamiseksi. Taito nukahteli aina välillä, jolloin toinen käsi tarvittiin pienen tukemiseen. Illan hämärtyessä oli vain osa kohdetaloista jaettu, mutta jaloissa poltteli kuin pidemmän vaelluspäivän jälkeen. Vieläpä kuin rinkka olisi ollut täynnä kiviä ja koko matka ylämäkeen. Mainoksia oli jäljellä reilut viitisensataa.

Taito oli nähnyt lukuisia mielenkiintoisia rappukäytäviä ja saanut kunnon annoksen ulkoilua, kun toin hänet takaisin kotiin syömään iltaruokansa ja nukkumaan.

Ensi lauantaina sitten pitäisikin jaella viimeiset muistutusmainokset. Sunnuntaina on aika äänestää sekä levätä hyvin ansaittua vaalilepoa.

-Tomppa

3 kommenttia

 1. Laura said,

  20 lokakuun, 2008 klo 12:31 pm

  Tulipa sitten kuntopiiri samalla! On siinä varmaan melkoinen homma tuossa vaalityön tukemisessa. Ja plussaa osallistuvalle isälle, ei teitä puissa kasva!!

 2. Suvi said,

  20 lokakuun, 2008 klo 9:45 pm

  Todellakin, nyt on aika äänestää! On hassua, että ihmiset äänestävät innolla silloin kun on kyse presidentin- tai eduskuntavaaleista, mutta kuntavaalit jäävät sitten vähemmälle. Ei ne kuulkaa eduskunnassa niin tarkkaan pohdi kulkeeko bussi jatkossa ovenne edestä vai 2 kilsan päästä, eikä sitäkään järjestetäänkö kotihoidossa oleville lapsille kerhoja tai jaetaanko juuri teidän kotikunnassa kotihoidontuen kuntalisää. Nämä päätökset (ja monet monet muut) tehdään kunnanvaltuustossa, ja ne vaikuttavat meidän kaikkien elämään paljon useammin kuin eduskunnan päätökset. Siis viimeistään sunnuntaina uurnille!

 3. nti Täti said,

  22 lokakuun, 2008 klo 9:07 pm

  Whoa, luukutus on jo itsessää rankkaa (kipeytin selkäni tehokkaasti eduskuntavaaleissa, joten nyt ei ole tehnyt kauheammin mieli revitellä) ja yksi tekee sitä vielä vauvan kanssa! O_O Eipä voi muuta kuin ihailla.
  Ei mainoksia-tarrat olivat ainakin eduskuntavaalien aikaan menestys: niitä kun jakeli vaalilehtien välissä niin jopa ilmestyi pikavauhtia lähialueen postilaatikoihin kieltoja. Enkä edes jakanut kuin mainoskiellottomat ja ei roskapostia-merkillä varustetut laatikot. 😉 YTV:ltä sai ilmaiseksi helposti sen 200 mitä tajusin pyytää, olisivat lähettäneet enemmänkin ja ilahduksissaan pistivät 50 ongelmajäteohjejääkaappimagnettia ”kaupan”päällisiksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: