Ensimmäinen ilta lastenhoitajan kanssa

Päädyin erään seminaarin puheenjohtajaksi, ja eteen nousi kysymys, mihin Taito saadaan siksi aikaa. Tomppa on töissä toisella puolella Suomea. Olin kuullut jostakin, että Mannerheimin lastensuojeluliitto (MLL) välittää lastenhoitajia. Nettilomakkeen kautta sinne saattoikin näppärästi ilmoittaa lastenhoitotarpeensa perustietojen kera.

Kun MLL:sta soitettiin ja kerrottiin hoitajan järjestyneen, kysyin vielä tarkennusta hoitopaikasta. Olin ehdottanut yhtenä vaihtoehtona, että hoitaja voisi tulla seminaaripaikalle. Olisin voinut pidellä ja imettää Taitoa sellaisina hetkinä, kun en ole itse äänessä. Olin nimittäin hiukan huolissani, kuinka hän pärjää monta tuntia kokonaan vieraan ihmisen hoivissa, kun tähän mennessä äidin poissaolo on aiheuttanut paniikkihuudon.

Langan toisessa päässä ehdotukseni ei saanut kannatusta. MLL:n työntekijä kyseli, onko tilassa jotakin erillistä lastenhoitopaikkaa, missä vaunuja voi pitää jne. Tajusin kuulostavani hänen korvissaan jotenkin kummalliselta, kun selitin, ettei meillä ole täällä kaupungissa vaunuja, ja Taito kyllä nukkuu sujuvasti pöydälläkin. En jatkanut enää kertomalla, että vauveliini on itse asiassa jo kokenut kokouskävijä, ja unet jos toisetkin on tullut vedeltyä puheenjohtajan nuijan kopistessa vähän matkan päässä. Aktivistin arki kun on paljolti kokouksissa istuskelua.

Postiluukusta ilmestyi myös kirje, jossa oli ohjeet hoitajan palkanmaksua varten. Fyysikon itsetuntoni kärsi hetkellisen kolauksen, kun heti ensi lukemalla ei auennut, miten kaikkien sivukulujen kanssa menetellään. Kuinka hoitajan palkasta vähennetään TyEl-maksu? Olen tottunut siihen, että tavallisesti matematiikka ei tuota minulle ongelmia. Lukemalla uudestaan keskittyneesti asiat selvisivät, mutta en ihmettele ollenkaan, että monilla on kiusaus maksaa lastenhoitajalle pimeästi. Isoista summista ei kuitenkaan ollut kyse, ja nykyäänhän valtiokin tulee lastenhoidossa vastaan kotitalousvähennyksen muodossa.

Niin, ja se seminaari. Kaupungista ekokaupungiksi ke 17.9. klo 16-19 eduskunnan lisärakennuksen kansalaisinfossa. Tervetuloa mukaan! 🙂

-Piia

4 kommenttia

 1. Marie said,

  12 syyskuun, 2008 klo 10:42 pm

  Siis miten nukku pöydällä?! Eikö putoa? Miksei ole vaunuja? KOko elämäni olen asunut Punavuoressa Hesan keskustassa, mutta niin vain omistan vaunut ja oman auton…

 2. Piia said,

  13 syyskuun, 2008 klo 2:28 pm

  Oma peitto vain pöydän päälle, harso pään alle ja unten maille. Kokouksessa istuessa olen koko ajan vieressä, joten putoamisen vaaraa ei ole. Puheensorina ympärillä tuntuu vain rauhoittavan. Kotona unien paikka on perhepeti tai keittössä oleva riippumattokehto. Myös kantoliinassa kulkiessa unet maittavat hyvin.

 3. Piia said,

  13 syyskuun, 2008 klo 2:34 pm

  Ai niin, ja vaunuja ei ole tullut hankittua, kun niille ei ole ollut suurempaa tarvetta ja ne veisivät niin paljon tilaa. Meillä on mökillä yhdet vaunut, jotka on etsitty mökin vintin kätköistä. Ne tuon kaupunkiin, kunhan menemme sadonkorjuuseen. Vaunujen alaosassa on tarkoitus roudata peruna- ja juuressäkki kotiin, sillä se olisi julkisilla muuten hankalaa. Mutta sitä en tiedä, mihin saan vaunut sen jälkeen.

 4. Laura said,

  16 syyskuun, 2008 klo 7:29 am

  Vai saitte te oikein postissa ohjeet palkanmaksua varten! Onkohan meillä paikallisesti eri toimintatavat, kun MLL-hoitajille on pitänyt vain maksaa palkka suoraan käteisellä käteen eikä koskaan ole tullut kirjallisia ohjeita TyEl-maksuista? Herää epäilys, että olemmeko rikkoneet tietämättämme jotain määräyksiä… Muistelen, että kun vuosia sitten käytimme eka kertaa MLL-hoitajaa, niin hän sanoi että yhdestä tai kahdesta kerrasta ei tarvitse maksaa sosiaalikuluja, vaan vasta useammasta. Olikohan se hänen henkilökohtainen politiikkansa vai yleinen käytäntö/ohjeistus? Kuluneiden kuuden lapsellisen vuoden aikana MLL:n hoitajaa on muuten hyödynnetty johtuen vanhempien saamattomuudesta peräti kolme kertaa…On mahtavaa, että kohtuuhintaisia hoitajia on saatavilla, mutta jotenkin kynnys pytää sellaista apuun muuten kuin tosi pulassa on ainakin meidän perheessä korkea.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: