Kesän loppu

Nyt on mökkeillyt mökkeilty tältä kesältä. Tompan vanhempainvapaa loppui, ja äitini joutui leikkaukseen, enkä oikein voinut jäädä mökille kahdestaankaan Taiton kanssa. Voih, aika meni nopeasti. Kurjet ehtivät lähteä hiukan meitä ennen. Ne kokosivat muuttojoukkojaan läheisellä suolla pari viikkoa huudellen kurr-ki kurr-ki. Välillä matkakuume kävi niin kovaksi, että joku niistä kävi lentämässä levottoman kierroksen matalalla pellon yllä. Sitten lennettiin aurassalentoharjoituksia porukalla, ja lopulta koossa oli noin kymmenen linnun joukko, joka lähti seuraavaan kokoontumispaikkaan.

Kurkien ääni on surullinen, ja vaikuttaa voimakkaasti kaikuessaan mökin ympäristössä. Se on vuotuinen merkki, että kesä lähestyy loppuaan. Meillä on tehtävänä enää sadonkorjuu myöhemmin syksyllä, kun pääsemme käymään viikonloppuna. Marjat säilöimme jo nektariksi purkkeihin ja pulloihin ja osan sellaisenaan äidin pakastimeen.

Taito pääsi maistamaan ensimmäistä kiinteää ruokaansa noin kolmen ja puolen kuukauden ikäisenä, kun en malttanut olla tarjoamatta hänelle vadelmia muussattuna. Mielellään hän niitä imeskeli. Vaippaan ilmestyneistä vadelmankivistä päätellen niitä tuli nieltyäkin muutaman marjan verran. Täällä kotona aiomme jatkaa kiinteän ruuan harjoituksia porkkanalla.

Minulle syksyn ohjelma onkin paperinmakuisempaa, kunnan päätöksiin vaikuttamista ja sen sellaista. Huomenna on pehmeä lasku kaupunkiarkeen, menemme Tompan kanssa fyysikoille järjestettyyn perhetapahtumaan Tekniikan museolle. On joitakin ihmisryhmiä, joiden seuraan päästessäni tunnen tulleeni kotiin. Niitä ovat ympäristöaktiivit ja toiset fyysikot, niin toisistaan poikkeavista ryhmistä kuin onkin kysymys. 🙂

-Piia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: