Oranssi kirahvi

Mökki on pysyvyyttä edustava paikka, ja sen vintillä säilyvät perheen vanhat rakkaat esineet kauemmin kuin ne säilyisivät kerrostaloasunnosta toiseen muutettaessa. Sinne on talletettuna myös lelulaatikkoni, jossa on säästynyt joitakin oman vauva-aikani leluja. Kun Taito alkoi heräillä vastasyntyneen hämärästä maailmasta ja havainnoida ympäristöään, meille tuli kiire etsiä hänelle virikkeitä. Lelulaatikostani löytyi vauva-ajan nukkeni, joukko arvatenkin huolellisesti suunniteltuja kehittäviä "insinöörileluja" ja oranssi muovinen kirahvi.

Kirahvin aioin jo heittää pois, koska sen pinta oli tahman peitossa; ajattelin muovin alkaneen hajota omia aikojaan. Tomppa armahti sen kuitenkin mukaan pesuun muiden lelujen kanssa, ja tahman alta kuoriutui keittämisen jälkeen uusi puhdas kerros. Nyt kirahvi on ollut Taiton suosikkeja. Hän on alkanut tarttua kaikkeen, mitä ympärillä näkyy. Pikku kätösillä kirahvista saa mukavimman otteen. Sen kuonoa on mukava imeskellä tutin sijaan. Mikä parasta, se vinkuu, kun sitä puristaa kaulasta. Insinöörilelut saavat odottaa hiukan vanhempaa ikää. Kirahvin seurana on joukko vauvalle tarkoitettuja pehmoleluja, joita on kertynyt huuto.netistä ostettujen tarvikkeiden mukana ja muuten vain kirpputoreilta.

Taiton nimi muuten virallistettiin tällä viikolla! Mehän olimme laatineet nimilautakunnalle perustelut Taiton toisen nimen Katajan hyväksymistä varten. Saimme helpotukseksemme juuri maistraatista sähköpostia, että alkuperäisen hylkäävän päätöksen olikin tehnyt kesäsijainen. Palattuaan lomaltaan maistraatin nimipäätösten vakituinen tekijä hyväksy nimivalintamme suoraan. Asia oli kuulemma selvä, kun nimeä on annettu ennenkin muutaman kerran ja perustelupaperimme oli hyvä. Ei siis tarvitse odottaa kuukausia, mitä nimilautakunta olisi tuumannut. Lapsemme on nyt Taito Kataja Viktor myös väestörekisteritiedoissa. Näillä tiedoin oli ilo lähettää kiitoskortit matkaan nimenantojuhlan vieraille.

-Piia

Kuvat:

Taito_ja_kirahvi.jpg
Kirahvista saa kolmen kuukauden ikäinen vauva hyvän otteen.

3 kommenttia

 1. Lallu said,

  4 elokuun, 2008 klo 5:23 pm

  Onnea hienosta toisesta nimestä! Onneksi saitte pitää sen. Poikakin on kasvanut ihan mielettömästi!

  Tulipas kirahvista kirkas, ihan uuden näköinen. Vanhat lelut onkin niitä parhaimpia. Meillä vaan osa vanhoista vauvaleluista (just ne vinkuvat) on lopulta päätynyt koiran leluiksi. Aina kun vahti oli muualla, koira vei hänen suosikkinsa ja jätysti niitä tyynyllään.

 2. Piia said,

  4 elokuun, 2008 klo 6:13 pm

  Kiitos! Kasvua olemme mekin ihmetelleet, kolmikuisena pituutta on jo yli 64 cm ja painoa 6,5 kg. Neuvolan mukaan lapsi on ikäisekseen pitkä, mutta hoikka. Pää taas on kuulemma keskikokoa.

  Tyytyväinen olen siihen, että kasvupyrähdys on tapahtunut lähes kokonaan omalla maidolla. Oma tuotanto lähti kunnolla käyntiin, kun löysin hyvän imetysasennon. Pidin myös sitkeästi kiinni siitä, että yöt pärjätään omalla maidolla, vaikka muuten piti tarjota korviketta lisänä joka aterialla. Viimeisen reilun kuukauden ajan on tarvinnut antaa korviketta useimmiten vain iltapullon verran, sekin vain saadaksemme yhtenäiset kuuden tunnin unet. Kala-kasvisruokakin näkyy muuttuvan hyvin maidon muotoon. Kuukauden päästä Taito saattaa jo päästä maistamaan pöperöitämme suoraankin. 🙂

 3. Kaiku said,

  5 elokuun, 2008 klo 6:57 am

  Meillä viisikuisella vauvalla on riittänyt ihmeteltävää esim. värikkäissä pakasterasioissa ja -kansissa ja kauhoissa, ihan vastaavasti kuin tutuilta saatujen ”oikeiden” lelujen kanssa. Helppo ja melkoisen materiaaliton keino viihdyttää vauvaamme on myös laittaa lastenlauluja tai muuta musiikkia soimaan (ja itse hoilata ja tanssia mukana 🙂 ). Kiitos Mozartin ollaan saatu muutamat iltahermostumiset laannutettua siinä vaiheessa kun muut keinot on jo kokeiltu.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: