Kestovaipat mökillä

Saunalta piti tulla juomaan lähemmäs litra vettä. Sateisen kesän jäljiltä saunapolku on paikoittain mutaa, joka pursuaa varpaitten välistä. Toisaalta tuuli vilvoittaa tehokkaasti kun hiki haihtuu. Piia istuu koneen äärellä kirjoittamassa perustelua nimilautakunnalle lapsemme toisen nimen hyväksymisestä, ja kirjoittelun kohde nukkuu vatsa pullollaan rinnalla, välillä laiskasti imaisten.

Juon vesikanisterin tyhjäksi ja totean olleeni saunassa jo hiukan yli tunnin, polttopuutkin hupenevat uhkaavasti. Hiki valuu silmille hiuksista ja jalat tuntuvat makaroonilta. Onneksi tällä kertaa vaippapyykkiä oli vain yksi erä. Saamme pienen nukkumaan koppaan saunan pukuhuoneeseen ja pääsemme ansaittuun löylyyn, viime viikkoiset koivuvihdatkin ovat vielä kunnossa ja lammen vesi vielä melko levätöntä. Nestetankkauksen jälkeen hikeäkin irtoaa taas.

Saunan jälkeen pienikin pääsee kylpyyn, kun lämmintä vettä on kerrankin yllin kyllin. Käyn vielä huuhtomassa viimeiset mäntysuovat pyykeistä pois kylmällä vedellä, laitan vaipat kuivumaan ja kannan tiskivedet mökille.

Mökin rauha ja luonto keventävät monia töitä, mutta joka kerta, kun pesen nyrkkipyykkiä isomman erän, saan kysellä päätöstämme kestovaippojen käytöstä. Kaupungissa pesukoneen äärellä moisia mietteitä ei tarvita. Toisaalta fyysinen työ palkitsee hyvällä ololla ja sikeillä unilla.

-Tomppa

4 kommenttia

 1. Hanna said,

  18 heinäkuun, 2008 klo 5:26 pm

  Ai, mäntysuopaa vaipoille? Itse kyllä käytän samoja pesuaineita nyrkkipyykissä kuin muutenkin. Eli vaipoille käytän muutenkin ympäristö ja ihoystävällistä pesuainetta. Nyrkkipyykki oli meillä käytössä vaipoille, kun pesukone oli rikki. Harsojen kanssa sain kädet auki, joten arvostanpesukonetta ihan hurjasti. Ja nostan hattua isoäideille, jotka pesivät kaikki pyykit käsin.

 2. Laura said,

  19 heinäkuun, 2008 klo 3:48 pm

  En voi kyllä muuta kuin ihailla teitä, että jaksatte pestä vaippoja mökilläkin ja käsin!! Onhan se niin, että ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön, mutta minä ainakin lukeudun niihin, jotka toisinaan menevät sieltä missä aita on matalin…

 3. Piia said,

  20 heinäkuun, 2008 klo 8:36 pm

  Mäntysuopa on tosi hyvä pesuaine silloin, kun käytössä on vain kylmää vettä. Esipesemme sillä kakkaläntit käsin sekä mökillä että kotona, sillä pyykkikonekaan ei muuten selviä niistä kunnolla. Vaikka käytämme riisipaperia vaipan sisällä, kakkatahrat ovat sitkeitä. Vaippakuoret joutuu ottamaan usein uudelleen käyttöön pelkän kylmällä vedellä ja mäntysuovalla pesun jälkeen, lämminvesipyykkiin ne pääsevät harvemmin.

 4. Suvi said,

  24 heinäkuun, 2008 klo 11:40 am

  Esikoisen aikaan mökillä ei ollut roskista, ja lähimmälle oli matkaa toista kymmentä kilometriä. Kertikset eivät siis tulleet kyseeseen, joten keittelin harsoja padassa pesuaineen kera – eihän niistä ihan tahrattomia tullut mutta riittävän puhtaita kuitenkin.
  Nyttemmin prügimees hakee roskamme kahden viikon välein. Päätin pitää totaalista hermolomaa mökillä, ja pakkasin mukaan vain kertiksiä. Hävettää kyllä mennä muualle tuottamaan jätteitä, mutta joskus on myös levättävä. Onhan niitä kompostoituviakin kertiksiä, pitäisikin paneutua asiaan vähän enemmän. Kalliita ovat, mutta jos pari viikkoa vuodessa niitä mökillä käyttää niin ei se budjetti siihen kaadu…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: