Kuka saa käyttää pihaa?

Viime tiistaina oli taloyhtiömme yhtiökokous, jonne vääntäydyin mahani kanssa edustamaan kommuunimme jäsenten mielipidettä. Laskettu aika oli jo maanantaina, mutta asukaslukumme on edelleen sama kuin ennenkin.

Esityslista näytti kannatettavalta yhtä kohtaa lukuunottamatta: miksi talosta saa edelleen autopaikan käyttöönsä alle minkään järkevän hintatason? Talo on muuten kivassa paikassa metsän vieressä, mutta pihaa hallitsee parkkipaikka ja sen vieressä on vielä häkkiovilla varustettu massiivinen autotalli. Jalankulkija joutuu sovittelemaan reittinsä kotiovelle autojen välistä tai pihan sivusta. Kolmella eurolla kuukaudessa asukas voi varata autolleen useamman neliön pläntin tästä yhteisestä pihamaasta.

Kun autopaikka-asia tuli puheeksi, asukkaiden joukosta kuului kannattavia puheenvuoroja autopaikan maksun nostamisesta ja tilan varaamisesta myös lasten käyttöön. Teinkin esityslistalle vaihtoehtoisen esityksen, jossa maksuja olisi korotettu varovasti eurolla kuukaudessa, ja rahat olisi käytetty pihan viihtyvyyden parantamiseen. Hävisimme kuitenkin äänestyksen noin tuloksella 5-100, *huokaus*. Kaikki asiaa puheenvuoroissaan kannattaneetkaan eivät nostaneet kättään. Mikä naapureitamme oikein vaivaa?

Kotona aloin leikitellä ajatuksella, että jokainen asukas käyttäisi varausoikeuttaan ja valtaisi yhteiseltä pihalta kolmella eurolla kuukaudessa tilaa erilaisille omille aktiviteeteilleen. Voisin itse varata tilan vaikkapa privaatille pihakeinulle, kasvimaalle ja grillille. Ehkä tämä havainnollistaisi autoilun viemää tilantarvetta, sillä tällaista plänttiä ei varmasti riittäisi kaikille halukkaille.

2 kommenttia

  1. Essi said,

    25 huhtikuun, 2008 klo 11:47 pm

    Hyvä idea tuo että autopaikan voisi vuokrata sillä samalla mitättömällä summalla ”omaksi pihakseen”! Meillä autopaikan vuokra on huomattavasti suurempi, mutta kuitenkin liian pieni mielestäni siihen nähden että joillain on sitten neljäkin autoa pihalla rivissä. Parempi olisi että autoille ei olisi varattuna suurinta osaa pihasta, vaan vain esim. yksi paikka per asunto, ja loput pihasta sitten muuhun käyttöön!

  2. Laura said,

    26 huhtikuun, 2008 klo 8:33 am

    Tässä nähdään miten vähemmistöllä (ei-autoilijoilla) on vaikeuksia saada mitään muutoksia aikaan, vaikka periaatteessa saisivat enemmistön sympatian osakseen. Jospa ajatus on nyt kuitenkin lähtenyt itämään ja jatkossa saatte pihaan ulkoilualuettakin, kun ideaa on ehditty pyöritellä mielessä!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: