Miehen odotus

En suosittele kenellekään miehelle reissutyötä vaimon ollessa raskauden loppuvaiheessa. Joka sunnuntai-ilta reissuun lähtiessä sama epävarmuus, joka kasvaa koko ajan, kun laskettu aika lähestyy, saatikka ylittyy. Töissä pitää olla sopiva vaatepaketti mukana, jos lähtö tulee heti ja kämpillä on parempi pitää tietokonetta mukana, jotta ennen isyysloman alkua ei tarvisi reissata toiselle puolelle Suomea hakemaan työkonetta. Puhelimessa on jokaisen mahdollisen tarvittavan taksifirman numero ja mukana aikataulut kaikkiin lähteviin juniin sekä poikkeuksellisesti myös lentokoneisiin. Työpäivät menevät kylläkin melko hyvin, kun ei ehdi pysähtyä miettimään maailman menoa, mutta illat sekä harvenevat mahdollisuudet päästä kotiin saavat ajatukset liikkeelle.

Onneksi työnantajani ymmärtää yllättävän hyvin. Suoranainen pomoni ei, mutta on varmuuden vuoksi pyrkinyt vähentämään ylimääräisen paineen luomista. Siitäkin kyllä pitää olla kiitollinen. Samalla myös työtaakkani on hiukan keventynyt, kun odotettavissa on pidempi poissaolo. Toisaalta melkein joka päivä mieleen tulee jotakin, jonka pitäisi pitää mukana, kuten puhelimen laturi tai par’aikaa kesken oleva kirja (Ian Banks: The Business).

Onneksi sentään lohduttaa, ettei tämä tilanne jatku enää kovin pitkään.

-Tomppa

3 kommenttia

 1. Laura said,

  18 huhtikuun, 2008 klo 7:18 am

  Mielenkiintoista lukea miesnäkökulmaa tästä aiheesta! Meilläkin kun mies joutuu matkaamaan ympäriinsä työssään (vaikkei ole varsinaisessa matkatyössä) ja onpa tainnut sattua jokaisen kolmen lapsen kohdalla niin, että on pitänyt jäädä jostakin kokouksesta, koulutuksesta tai seminaarista, että ehtii synnytykseen. Onneksi lapset ovat aina ilmoittaneet tulostaan yöllä, ja mies on sattunut olemaan juuri kotona seuraavan reissun matkalaukkua pakkaamassa 🙂 Täytyy todeta, että kolmannen lapsen kohdalla mies ja minäkin jo ajattelimme, ettei isukin tartte siellä sairaalassa asua – synnytyksen jälkeen mies lähti Kolille seminaariin ja mummo hoiti muksut kotona. Toivottavasti sinäkin ehdit h-hetkeen mukaan!

 2. Tyyliblogin Marika said,

  18 huhtikuun, 2008 klo 1:01 pm

  Kuulostaapa tutulta! Oma mieheni oli tosin aikaa sitten sovitulla kesälomareissulla ulkomailla, kun esikoisemme ilmoitti tulostansa kolme viikkoa etuajassa. Koko porukan reissu keskeytyi, kun mies ilmoitti, että nyt keula takaisin kohti Suomea, hänen esikoisensa syntyy.

  Eli pitäisiköhän miehillekin saada isukkiloma, joka alkaa kuukautta ennen laskettua aikaa? Ei tarvitsi kokoa tälläistä hermoilua, ellei sitten tosi etuajassa päätä joku vauva syntyä :). Onnellista odottelua teille!

 3. Finette said,

  18 huhtikuun, 2008 klo 2:26 pm

  Meillä isipappa meinasi myöhästyä esikoisen kanssa, mutta toisen kohdalla hyvä kun uskalsi töihin lähteä. Kaikki olivat varmasti kuulleet hänen tulevasta isyyslomastaan jo viimeiset kaksi kuukautta ja vauva tietysti syntyi vasta vajaan viikon LA:n jälkeen… Kyllä on odottavan aika pitkä. =)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: