Pehmeän lastenhoidon messut

Päätimme tutustua jokin aika sitten tarkemmin kantoliinoihin ja kestovaippoihin, ja menimme Pehmeän lastenhoidon messuille Helsingin Kaapelitehtaalle. Kuvittelimme edustavamme marginaali-ilmiötä, kun valitsemme kertakäyttöratkaisuja työläämmän tavan, mutta olimme väärässä. Jos paikalle olisi osunut palotarkastaja, hän olisi tyhjentänyt tilat alta sopivan aikayksikön. Valtava lauma ihmisiä vauvojen, kantoliinojen, ja kiitos pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmän, lastenvaunujen kanssa.

Vaunuparkki oli täyttynyt jo melkein ennen ovien avaamista ja sopulilauman lailla sinne vain tuotiin lisää ja lisää, eikä ensin saauneilla ollut enää juurikaan mahdollisuuksia hakea vaunujaan pois. Todella usein myös huomasi jonkun saapuneen vaunujen kanssa, mutta sitovan innokkaasti, ja välillä jopa taitavasti, kantoliinoja uumilleen. Pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmä, joka sallii vanhemman kulkevan ilmaiseksi lastenvaunujen kanssa, muttei ulota samaa etua kantoliinan kanssa kulkevaan, tukee lastenvaunujen mukana kuljettamista. Niinpä vaunuja kuljetetaan, vaikkei niille olisi varsinaista tarvettakaan, ellei nyt kauppakassin korvikkeena.

Totesimme pian, ettei tämä ole oikea tilaisuus tutustua vauvatarvikkeisiin rauhassa, vaikka mielenkiintoista tarjontaa olisi ollut vaikka kuinka. Kirpputorin jonokin kiemurteli kokonaan yhden hallin läpi. Onnistuimme vielä väistämään 4-uutisten kuvaajan villin väkkäräesityksen, jonka tarkoitus taisi olla vain saada klaustrofobiakohtauksesta kärsivälle kuvaajalle edes hiukan tilaa. Ennen ulos ryysäämistä nappasimme kestovaippainfon ihmisiltä jokusen vinkin, mistä löytää testattuja ompelukaavoja.

Joka tapauksessa oli ilo huomata, että pehmeät lastenhoitomenetelmät ovat ulottaneet suosiotaan ituhippien piirien ulkopuolellekin. Meilläkin kotona odottaa kaapissa vanhojen flanellivaatteiden kasa muodonmuutosta kestovaippojen lisäimuliinoiksi. Myös huuto.netistä hankitun kantoliinan solmimisharjoitukset on aloitettu. Nähtäväksi jää, kuinka tuleva jälkikasvu näihin ratkaisuihin suhtautuu.

-Piia ja Tomppa

5 kommenttia

 1. Laura said,

  10 huhtikuun, 2008 klo 7:35 pm

  No onpa tosiaan hieno ilmiö! Meillä kolmen lapsen kanssa parhaaksi kestovaikkasysteemiksi on havaittu harsot ja Ruskovillan villavaippahousut (koska muut viritelmät meillä ainakin ovat aina fuskanneet pahasti). Olen neulonut vaippahousuja itsekin hahtuvalangasta. Jos vaikka ei loppupelissä jaksakaan koko ajan kestoilla, niin villahousuille ja harsoille on aina käyttöä. Lisäimuja suunnittelin minäkin ompelevani sitten kolmannelle lapselle, mutta kerkesi kaveri syntyä etuajassa ja jäivät hamstratut vaatteet leikkelemättä.

 2. Piia said,

  11 huhtikuun, 2008 klo 12:00 pm

  Mukava kuulla, että yksinkertainen ratkaisu on osoittautunut toimivaksi. Me olemme hankkineet pääasiassa nauhavaippoja, harsoja ja villahousuja. Niiden lisäksi on kaapissa muutama vaippamalli, joissa on sisävaippa ja vedenpitävä kuori (samanlaisia kuin äitiyspakkauksessa tulee). Kokemus osoittaa pian, mikä toimii.

  Lisäimuja on tarkoitus tehdä nauhavaippojen kanssa käytettäviksi. Lisäksi olisi kiva ehtiä tehdä harsoja lisää itse. Kaupassa harsot nimittäin maksoivat niin paljon, että kangaskaupan kautta samaan lopputulokseen pääsisi varmasti paljon pienemmällä investoinnilla.

 3. Tyyliblogin Sari said,

  11 huhtikuun, 2008 klo 3:25 pm

  Onnea kestoilun ja liinailun alkutaipaleelle. Kohta se sujuu kaikki kuin leikki konsanaan. Minä rakastan nauhiksia, tosin jossain väkkärävaiheessa ne ovat olleet turhan haastavia. Parhaita maitokakkasieppareita ikinä.

  t. Sari, kestovaippailija jo vuodesta 2001 🙂

 4. Piia said,

  13 huhtikuun, 2008 klo 8:19 pm

  Kiitos rohkaisusta.

  Kävimme viikonloppuna kangaskaupassa aikomuksena ostaa harsokangasta itse ommeltavaksi, mutta hankkimatta jäi. Valmiit luonnonvalkoista puuvillaa olevat harsot ovatkin kaupassa (ainakin Ruohonjuuressa) halvempia kuin valkaistusta puuvillasta tehty harsokangas metritavarana. Ehkä se noin kaksi euroa harsolta ei sitten ollutkaan niin paljon kuin ensin tuntui. Mutta niitä tarvitaan monta!

 5. Laura said,

  14 huhtikuun, 2008 klo 9:00 am

  Harsoissa on se hyvä puoli, että ne ovat aina sopivan kokoisia ja toisaalta kuivuvat paljon nopeammin kuin muut ratkaisut. Aamulla kuivumaan laitetut harsot ovat iltapäivällä kuivia. Sopivat siis erityisesti, jos ei ole kuivausrumpua tai vastaavaa. Harsoja ei siis tarvitse ihan hirveitä määriä, mulla niitä on oikeastaan liikaa, kun äitiyden alkumetreillä olin laiskempi pyykinpesijä…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: